CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Bu hükümet kadını eve tıkmanın yöntemini arıyor. Kadına özgürlükleri açmak yerine 3-5 çocuk yaptırıp eve tıkmak istiyor. Bunlar çözülmeden bunu sadece başörtüsüne bağlarsınız yanlış olur" dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Partisinin Kocaeli il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Akar, Cengiz Topel Sivil Havalimanı'nda yaşanan sorunlara değindi. "Cengiz Topel'de birkaç operasyon yapıldı. Uçaklar geldi uçtu sonra durdu" diyen Akar şöyle devam etti:
"Oradaki eksikliklerin giderilmeden uçamayacağını daha önceden söyledim. Projesi yanlış bir yöntemle uçurmaya başladılar. Bu havalimanın eksikliklerin giderilmeden olmayacağını söylemiştik. 3 uçuş iptal edildi. 'Hava muhalefeti' dediler. Metorolojiye sordum, öyle bir sorun olmadığını söylediler. Uçuşların yapılamaması nedeni yolcuların olmamasından kaynaklanıyor. O havalimanın çalışmasını istiyoruz. Şov yapanların değil akıllı insanların projelendirmelerini istiyoruz."
'BAŞÖRTÜSÜNÜ ARAÇ OLARAK KULLANDILAR'
AK Parti'li 4 kadın milletvekilinin dün TBMM Genel Kurulu'na başörtülü olarak katılması konusuna da değinen Akar şunları söyledi:
"Biz kadın özgürlügünün ne olması konusunda açıklama yaptık. İnsanların düşüncelerinin başörtüsü ile ibaret olmadığını belirttik. Meclis'te görev yaptıkları süre içersinde hiçbir kadın problemini gündeme getirmemişler. AK Parti CHP'yi adeta tahrik etti. Yaklaşan yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için her zaman olduğu gibi bir araç olarak kullandılar. CHP olarak biz buna izin vermedik. Meclis'te Muharrem bey ve Şafak hanımın konuşmalarını herkesin iyi dinlemesi gerekir. Son açıklanan 'Demokrasi Paketi' türban paketiydi. İlgisiz maddelerle çoğaltıp kamuda türbanı geçirdiler. Başörtü bizim de ailelerimizin kullandığı bir şeydir. Türkiye'de kadının sıkınıtısı var. Meral Akşener hanım da hacıydı. Türkiye'de kadının başörtüsü ile ilgili sıkıntısı yok. Kadın eğitim düzeyine baktığınızda, kadının iş gücüne baktığınızda 136 ülkede kıyaslanınca son sıralardayız. İş gücüne kadının katılım oranında 5 puan düşme var. Bu hükümet kadını eve tıkmanın yöntemini arıyor. Kadına özgürlükleri açmak yerine 3-5 çocuk yaptırıp eve tıkmak istiyor. Bunlar çözülmeden bunu sadece başörtüsüne bağlarsınız yanlış olur."

EA,OU(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)