CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, kentte sığınmacı olarak yaşayan yaklaşık 800’e yakın Suriyeli, Afgan ve İranlı'ya T.C. kimliği verildiğini ve yerel seçimlerde oy kullandırılacağını iddia etti. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri ise sığınmacılara 993’le başlayan T.C. kimlik numarası verildiğini, ancak oy kullanamayacaklarını söyledi.
CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile CHP Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun, sığınmacıların yerel seçimlerde oy kullanacağına yönelik iddialarda bulundu. Kaplan, kentte yaşayan 800’e yakın Suriyeli, Afgan ve İranlı'ya Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nce Türk nüfus kağıtları verildiğini öğrendiklerini söyledi. Aynı durumun Türkiye’in değişik yerlerinde yaşayan sıınmacılar için de geçerli olduğunu ileri süren Kaplan, "CHP olarak konunun üzerine eğileceğiz. Sığınmacıların yerel seçimlerde oy kullandırılıp kullandırılmayacağı konusunun takipçisi olacağız. Kullandırılmalı halinde gerekli hukuksal yollara başvuracağız" dedi.
Yunus Emre CHP İlçe Başkanı Engin Uzun da muhtarlıklara gönderilecek seçmen listelerini inceleyeceklerini ve ondan sonra ne yapılmasına karar vereceklerini söyledi.
Şehitler Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gençol de 810 Sokak’taki bir apartmanda üç Afgan ailenin yaşadığını, ancak kayıtlarında evde bir Türk ailenin ikamet ettiğinin görüldüğünü belirtti. Muhtar Gençol da Afgan ailelerin fertlerine 993’le başlayan birer T.C. kimliK numarası verildiğini duyduğunu söyledi.
Öte yandan, Manisa Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü yetkilileri sığınmacıların bir çoğuna 993’ye başlayan T.C. kimlik numarasının verildiğini, ancak oy kullanamayacaklarını bildirdi.