CHP'nin Kocaeli'nin merkez İzmit Belediye Başkanlığı adayını belirlemek için partililer, bir lisede kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Aday adaylığı başvurusunda bulunan 8 kişiden, daha önce 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sefa Sirmen, "Kazanan CHP olacak" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği yapan Sefa Sirmen, Hikmet Erankaya, Değirmendere Belediyesi eski başkanı Ertuğrul Akalın, gazeteci Aysun Erenkaya, avukat Fatma Kaplan Hürriyet, avukat ve eski Baro Başkanı Fahri Örengül, Prof. Dr. Cüneyt Özkürkçügil ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) eski başkanı diş hekimi Hakan Tanta aday adayı oldu. Lisedeki sınıflarda kurulan sandıklarda partililer oy kullanmak için kuyruk oluşturdu.
Adaylardan Sefa Sirmen, "CHP'de ön seçim çok hareketli bir hal aldı ve heyecan yarattı., Partililer ayakta ve büyük bir sorumluluk bilince içersinde yaklaşık 2 aydır seçim kampanyası götürüldü, barış içersinde, centilmence. Bugün çok güzel bir ortamda oy kullanılıyor. Akşama işallah CHP kazanacak. Burada kazanan kaybeden olan bir seçim değil bu. Partimiz adına hayırlısı olacak" diye konuştu.