CHP, Elazığ il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Elazığ Belediye Başkan adayı olarak, Beritan Aşireti'nden Hamza Sorgucu'yu gösterdi. CHP, Kovancılar Belediye Başkan adaylığına ise başörtülü Halime Karakoç'u aday yaptı.
CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın katıldığı aday tanıtım toplantısı, Atapark toplantı salonunda bugün akşam saatlerinde yapıldı. Elazığ Belediye Başkan adaylığına Beritan Aşireti üyelerinden Hamza Sorgucu aday gösterilirken, Kovancılar Belediye Başkan adayı olarak da ev kadını ve başörtülü olan 4 çocuk annesi 36 yaşındaki Halime Karakoç  gösterildi.
Elazığ’ın Kovancılar ilçe belediye başkan adayı Halime Karakoç, adı açıklanınca salondan büyük alkış aldı. Karakoç, CHP'nin başörtüsü takıntısının olmadığını belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde başörtüsü takıntısının olmadığının kanıtıdır benim adaylığım. Bayanların da çok güzel işler başarabileceğini kanıtlamak istiyorum. İnsanlara hizmet etmek, ilçemizi geliştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum" diye konuştu.
CHP’nin Elazığ Belediye Başkan adayı Beritan Aşireti üyesi Hamza Sorgucu da yaptığı konuşmada, haksızlığı kabul etmediğini ve seçilmesi halinde haksızlıklarla mücadele edeceğini söyledi. 
Aslen Elazığlı olan CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı da, Elazığlı'ların iktidarı sorgulaması gerektiğini belirtti.