CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Ekşi, önergesinde " Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifalarını aradan geçen üç gün boyunca istememiş olmanızın gerekçesi nedir?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'nin soru önergesi şöyle;

"İstanbul merkezli olmak üzere Türkiye'nin muhtelif yerlerinde 17 Aralık 2013 sabah erken saatlerde başlatılan polis operasyonları sonucu, haklarında 'rüşvet alma' dahil çeşitli suçları işledikleri iddiaları ortaya atılan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifalarını aradan geçen üç gün boyunca istememiş olmanızın gerekçesi nedir?

Devletin Emniyet güçlerinin en az bir yılı bulan teknik takip vb. araştırmaları sonucu uygulamaya koyduğu bildirilen operasyonu kendinize veya başında bulunduğunuz hükümete yönelik 'tehdit' olarak algılamanızın ve Konya'da 17 Aralık 2013 günü yaptığınız konuşmada 'Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz' demenizin nedeni nedir?

Devletin kolluk gücünün yaptığı operasyonu “çirkin yolö saymanız, bunu 'birilerinin kirli ittifaklarının' sonucu olarak nitelemeniz, devletin meşru güçlerinin bir takım 'çirkin yollara' başvurduğu, hukuk ve kanun düzeninin dışında oluşan “kirli ittifaklarınö emrini yerine getirdiği, kısaca 'devletin meşru gücü niteliğini kaybettiği' anlamına gelmiyorsa, neyi ifade ediyor?

Söz konusu operasyona atıfta bulunarak 'Kimin kimle hesabı varsa, kendine güveniyorsa 30 Martta seçim var. O seçime girsinler. Hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne biz müsaade etmeyiz' demeniz, zabıtanın el koyduğu suç eylemlerinin de hesabının 'sandıkta' görülmesini istediğiniz anlamına gelmiyorsa ne demek istiyorsunuz? Başında bulunduğunuz parti 30 Mart günü size göre zafer anlamına gelecek sayıda oy alırsa, partiniz mensuplarının bulaştığı tüm suçlamalar anlamsız, hükümsüz mü sayılacaktır?" (MV)