Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()- DENİZLİ Merkezefendi CHP İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Ramazan ayını fırsat bilerek ücretsiz dondurma ikramıyla camilerde siyaset yaptığını ileri sürdü.
AK Parti'nin dini siyasete alet ettiğini ileri süren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu'nun ücretsiz dondurmayla cami bahçesinde şov yaptığını iddia etti. Karaman Mahallesi'ndeki Gezek Yatağı Camii'nin dışında Subaşıoğlu'nun adının yazıldığı büyük afişin bulunduğunu ve caminin bahçesi flama afişlerle süslediğini belirten CHP'li Yurtseven, AK Partili Başkan'ın tepki toplamasın diye afişlerin arasına Türk bayrağını astırdığını öne sürdü.
Belediye Başkanı'nın camide siyasi şov yaptığını belirten Ömer Yurtseven, "Yapılan anonslarla belediyenin ücretsiz dondurma ikramı olduğu duyurularak, teravih namazı sonrası dondurma hayrı siyasi şova çevrildi. Başkan Subaşıoğlu da camiye gelenlerle sohbet ederek görevini başarılı bir şekilde icra etti. Kendine göre de amacına ulaştı. Aynı akşam başkanın belediye meclis üyeleriyle iftar yemeği vardı. Ama nedense belediyenin en yetkili organı olan meclisin üyelerine bu programdan haber bile verilmedi. Çünkü amaç programı örtülü siyasi propagandaya çevirmek, camiye gelenlerle dondurma için toplanan halka şirin gözükmekti. Bir belediyenin ücretsiz dondurma dağıtması son derece doğaldır. Ancak bunu belediye başkanının adının yazılı olduğu afişlerle camide gösteriye dönüştürmesi ve örtülü propagandaya alet etmesi dinen de siyaseten de yanlış, çirkin ve yakışıksızdır" dedi. Yurtseven camide siyasi şov yapıldığını ileri sürdüğü fotoğrafları basına dağıttı.

FOTOĞRAFLI