CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında ölenler için gerçekleştireceği anma töreni ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını aynı anda gerçekleştirdi.
CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından anma ve kutlama etkinliği bir arada gerçekleştirildi. Parti binasında düzenlenen etkinlikte Manisa Soma’daki maden ocağında meydana gelen kazada ölenler için saygı duruşunda bulundu.
İstiklal Marşı’nın okunması ardından konuşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, gençlerin bayramını kutlamadan olmayacağını düşündüklerini ve iki programı birleştirdiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Bir yanda ülkemizde yaşanan bir facia, kaybettiğimiz 301 can; diğer yanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Böyle bir güne denk gelmesi elbette bayram kutlamalarının ertelenmesini gerektirir. Böyle bir günde bayram kutlaması yapmamız doğru olmaz ancak gençlerimizin bayramını kutlamadan da olmayacağını düşündüğümüzden dolayı her iki programı birleştirelim dedik. Hem şehitlerimizi analım, hem de bayramımızı kutlayalım dedik.”
Konuşmaların ardından Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

MY(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)