CHP'nin Antalya'da cumartesi günü Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde belediye meclis üyelikleri için gerçekleştirdiği eğilim yoklamasında gençler öne çıktı. Partinin iki eski gençlik kolları başkanı Önder Önen, Ahmet Öztürk ve CHP'nin genç isimleri Songül Başkaya, Onur Duruk, Ercan Merthatun meclisi garantiledi.

Muratpaşa ilçe örgütünün bir halı sahada düzenlediği eğilim yoklamasında 8 bin 979 kayıtlı üye için 31 sandık ve her sandık başına 8 oy kullanma kabini hazırlandı. Parti üyelerinden listede yer alan aday adayları içinden en az 9, en fazla 17 meclis üyesini işaretlemesi istendi. Cumartesi gecesi geç saatlerde sona eren oy sayma işleminin ardından Muratpaşa'da meclise girme şansına sahip ilk 12 Songül Başkaya, Ercan Merthatun, Mustafa Çetin, Gülay Akın, Yener Altıntaş, Abdullah Taşkıran, Nuran Umdu, Ahmet Öztürk, Mehmet Tosun, Cem Kotan, Şerife Şener ve Hüseyin Sarı'dan oluştu.

İlçe Başkanı Ercan Erkan seçilen listeye yüzde 33'lük kadın kotası ve yüzde 10 gençlik kotası uygulanacağını, tek rakamlara Genel Merkez'in belediye başkan adayı, il ve ilçe başkanlığı eliyle kullanacağı kontenjan adaylarının yerleştirileceğini söyledi. Muratpaşa listesinin ilk isini oluşturan CHP İl Genel Meclis Üyesi Songül Başkaya ve Ercan Merthatun genç yaşlarıyla dikkat çekerken, partinin eski Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Öztürk de 8'inci sıradan listeyi ve Muratpaşa Belediye Meclis üyeliğini neredeyse garantiledi.

Hali hazırda CHP'den Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi olan Hüseyin Kazancı, Deniz Fırat Budak, Hasan Gürsel Karabayır, gibi Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e yakın isimler kontenjanda kalmak istediklerini belirterek önseçime girmezken, Başkan Evcilmen'in aynı zamanda mecliste divan katipliğini yapan Mehmet Tosun sandıktan seçilebilecek sırada çıktı. Muratpaşa'da önseçimden 4'üncü sırada çıkan Gülay Akın ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü döneminde özel kalem müdürlüğünü yapmış olmasıyla dikkat çeken isim oldu.

ÖNDER ÖNEN İLK SIRADA

Konyaaltı'nda ise spor salonunda yapılan eğilim yoklamasına 53 meclis üyesi aday adayı girdi. CHP'nin sandıktan çıkan ilk 10'u Önder Önen, Ali Polat, Onur Duruk, Ruhi Beşiktaş, Hüseyin Kenan Özkan, Nail Avcı, İlhan Buğdaycı, Fatma Durmuş, Cafer Sığırtmaç ve Ömer Faruk Dalbudak'tan oluştu. Hacet Kavak, Hakan Şahinoğlu gibi Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e yakın isimler listenin alt sıralarında kendisine yer bulurken, partinin eski Gençlik Kolları Başkanı Önder Önen Konyaaltı'nda açık farkla birinci çıktı. 3'üncü sıradan listeye giren 37 yaşındaki siyasetin genç isimlerden Onur Duruk, ön seçimde aradan çıkmayı başardı.

Parti kulislerinde bir tarafını Başkan Böcek ve ilçe yönetiminin oluşturduğu, karşı tarafta ise diğer aday adaylarının olduğu yarıştan eşit üyeliklerle çıkıldığı konuşuluyor. İkinci sıradan listeye giren aday adayı Ayhan Zor'un sağ kolu olarak gösterilirken 3'üncü sırada yer alan Onur Duruk, aday adayı Bülent Kemal Dolunay'a yakın bir isim olarak gösteriliyor. (FOTOĞRAFSIZ)