CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik eleştirileri nedeniyle tepki göstererek, "Bozdağ; koltuk, makam uğruna değerlerinden, kendisini bulunduğu makamlara taşıyan Yozgat insanından vazgeçmiş görülüyor" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, partisi tarafından dün akşam Yozgat'ta verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmanın önemli bölümünü ‘talihsizlik’ olarak nitelendiren CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan, yazılı açıklama yaparak tepkisini belirtti.
Bakan Bozdağ’ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ‘Bu Yozgat meselesi değildir, Türkiye meselesidir. Türk milletinin onur mücadelesidir’ diyerek, Yozgat'ın sorunlarını önemsemediğini öne süren CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Bozdağ'ın,  'Tayyip Erdoğan’ın Yozgat'ın dağında taşında eseri var, peki sizin neyiniz var? Yozgat’a ne zaman geldiniz, nereye hangi eseri diktiniz?' dediğini hatırlatarak şöyle dedi:
"Sayın Bozdağ koltuğunu koruyabilmek adına üst üste talihsiz, aynı zamanda da yanıtını veremeyeceği açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Söylediği gibi AKP'nin Yozgat’ta önemli yatırımları vardır. Bunların başında da Yozgat'ın nüfusunun 650 binden 400 bine düşmesine, sonrasında da her yıl 16 bin civarında insanın göç etmesine vesile olunması gelmektedir. Yozgat tarihinde ilk kez mecliste 4 milletvekili ile temsil edilmektedir. Bunun sorumlusu, Yozgat'a hizmet etmek, Yozgat insanını mecliste en iyi şekilde temsil etmek üzere vekalet alan ancak makam ve mevki sahibi olabilme sevdasına kapılan Sayın Bozdağ ve onun gibi sorumluluktan kaçanlardır."
GELDİN DE NE YAPTIN
CHP İl Başkanı Kaytan, halkın Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Yozgatlı olduğunu her fırsatta ifade ettiğini, bunu da hiçbir zaman saklamadığını en iyi bilenlerden birisinin de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğunu söyledi. Kaytan, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgat halkının desteği ile bir yerlere gelmiş biri değil. Buna rağmen Yozgat'a her fırsatta gelip gittiği gibi imkanları ölçüsünde de Yozgat'ta kalıcı eserler bırakma gayretinde olmuştur. Bundan sonra da olacağının sözünü vermektedir. Sayın Bozdağ ise halkın oylarıyla bulunduğu makamlara gelmiştir, Yozgat halkına hizmet sözü vermiştir. Her hafta Yozgat'a gelip gitmektedir ama Yozgat'ın sorunlarına gözünü kapatıp, kulağını tıkamaktadır. O yüzden 10 yıldır Yozgat'taki bölünmüş yol çalışması bitirilememiştir, halen yamalama ile Yozgat insanı avutulmaya çalışılmaktadır" dedi.
YOZGAT DESTEK VERDİ KARŞILIK ALAMADI
Kaytan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Yozgat adına farklı bir öneminin olduğunu belirterek, “Yozgat insanı sadece Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi adına oy kullanmayacaktır. Yozgat insanı bugüne kadar destek verip, karşılığında hizmet vermeyenlere gerekli yanıtı sandıkta verecektir. Bunun için de hemşehrisi sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanında yer alacaktır. Bir yerlere memur atamıyoruz, Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Hemşehrilik meselesi değildir. Yozgat'tan çıkan bir insanın ülke yönetiminde söz sahibi olamayacağını, olsa olsa sadece memur olabileceğini söylemektedir. Dolaylı olarak kendisinin ve TBMM Başkanı hemşehrimiz Sayın Cemil Çiçek’in bulunduğu makamlara layık olmadıklarını ima etmektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Her ne kadar Yozgat'a karşı sorumluluğunun farkında olmasa da sayın Bozdağ ve Sayın Çiçek'in bulundukları makamlara layık olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI