CHP ve MHP’li milletvekilleri, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin anayasaya aykırı olduğunu iletti. Bunun üzerine Yakut, TBMM Genel Kurulu birleşime 15 dakika ara verdi ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın partilerin grup Başkanvekillerine bilgi vermesini istedi.
Verilen aranın ardından, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, grup başkanvekillerine teklifle ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmelerin ardından birleşim tekrar başladı. Söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Adalet Bakanı, HSYK kanun teklifiyle ilgili olarak yapmayı düşündükleri konusunda gruplara bilgi verdiler. Tamamen sayın bakanı dinleme mahiyetinde bir görüşme oldu. Maddelere yönelik müzakere amaçlı toplantı değildi. Sayın bakan sadece bilgi verdiler. Herhangi bir müzakere yapmadık" dedi.
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise, "Adalet Bakanı, grup başkanvekillerine görüşülecek HSYK’yı ilgilendiren kanun hakkında bir takım iyileştirici önergelerle, düzenlemelerle ilgili bilgi vermiştir. Ancak özü itibariyle bu kanun teklifinin anayasaya aykırılığı noktasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüşü devam etmektedir" diye konuştu.

FK (GD/RT)