ANKARA, () - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) sincan seçim bürosu önünde parti bayrağı asma çalışmaları esnasında bir grubun saldırısına uğrayan partililerin içerisinde bulunan CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, polislerin de saldırgan grup tarafından darp edildiğini iddia etti.

Dün gece saatlerinde, CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve bir grup partili, bayrak asarken karşıt bir grup ile çıkan tartışma sonrasında bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı. Sincan Vatan Caddesi kavşağı üzerinde meydana gelen olayda, kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan şahıslar, ellerindeki sopalar ve satırlarla Ömer Yılmaz ile birlikte Gençlik Kolları Başkanı Sercan Çıkın, Sincan Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Ağdoğan, Onur Yüksel ve İl Gençlik Kolları Üyesi Mesut Doğan'ı darp ederek çeşitli yerlerinden yaralanmalarına sebep oldu. Saldırı esnasında bir çok aracında maddi zarar gördüğü bildirildi.

Öğlen saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bayrak asarken saldırıya uğrayarak yaralanan CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz'ı hastanede ziyaret etti. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yılmaz, parti bayrakları astıkları sırada bir grubun geldiğini, önce tartışma çıktığını ve daha sonra satır ve sopalarla üzerlerine saldırdığını söyledi. Saldırgan grup tarafından polislerinde darp edildiğini belirten Yılmaz, "Birisi bizim bayrağı yakıyordu, Polis ise "Yakma kardeşim neden yakıyorsun?" dedi. O sırada grup o polisleri de darp etti" dedi.

Saldırıya uğrayan Yılmaz'ı hastanede ziyaret eden Yavaş, boşuna aday olmadığını kirli siyasetin önüne geçmek istediğini belirtirken, " O kadar koltuktan kalkmak istememekte ısrarcı olduklarına göre, demek ki korktukları birşeyler var" dedi.

Daha sonra geçmiş olsun dileklerini ileten Yavaş ve partililer seçim çalışmalarına devam etmek üzere hastaneden ayrıldı.

() (MB) (FOTOĞRAFLI)