CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve beraberindeki çok sayıda milletvekili, ODTÜ ormanından geçecek olan ve çalışmaların devam ettiği yolu protesto etmek için ODTÜ'ye çıkarma yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve beraberinde çok sayıda milletvekili, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisi içinde başlattığı yol çalışmasının olduğu alana gelerek basın açıklaması yaptı. Milletvekilleri adına konuşan İnce, Koruma amaçlı imar planının askı süresinin dolmadan, izinsiz bir şekilde ODTÜ arazisine girildiğini belirtti. İnce “Ankara Büyükşehir Belediyesi, bayram tatilinde ODTÜ’ye girerek araziyi talan etmiştir. Bu vandallığa ve zorbalığa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ortak olmuşturö dedi.
İNCE: 500 PUAN YERİNE 500 İŞ MAKİNASI İLE GİRDİLER
ODTÜ’ye 500 puanla girildiğini hatırlatan İnce, “Buraya 500 puan yerine 500 iş makinesiyle girdiler. ODTÜ’de yaşananlar doğaya, gençlere, Ankara’ya yapılan işkencedir. ‘Yol medeniyettir. Yol için gerekirse cami bile yıkarım’ diyen Başbakan’a, geçmişinde AVM için de cami yıktığını hatırlatmak isterim. Canını kurtarmak için ayyakabıyla camiye giren çocukların yaptıkları günah, AVM için, rant için cami yıkmak günah değil. Biz kimsenin geçmişinin unutmadık. Çölde yaratılan vahadaki ağaçlara 50 lira değer biçenlerin, 2007 yılında İtalya’dan 15-20 yıllık ağaçları 550 liraya getirttiğini de biliyoruz. Artık burada yaşananlar sadece ODTÜ’yü ilgilendirmiyor. Kalbi bilimden, adaletten yana olan herkes ODTÜ’lüdür. Tüm Ankaralılar buraya sahip çıkmalıdır.ö Dedi.
Milletvekillerinin açıklamasının ardından ODTÜ kampüsü içinde toplanan öğrenciler ise ODTÜ A1 kapısına yürüdüler. Bilim heykeli altında açıklama yapan ODTÜ’lüler ağaçların sökülmesine ve yol yapım çalışmasına tepki gösterdiler. ODTÜ yönetiminin ağaçlar karşılığında verilen parayı iade ettiğini hatırlatan öğrenciler, hazırladıkları temsili kumbarayı inşaat alanı yakınına bıraktı. Kendi aralarında para topladıklarını söyleyen ODTÜ’lüler kumbarada ki paralar karşılığında çalışmanın durdurulmasını istediler
Öte yandan tepkilere neden olan yol çalışmasının ise büyük bir hızla devam ettiği dikkatlerden kaçmadı. (TG) (MV)