Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Düzgün, "Hükümet Meclis'te fezlekeleri engellemeye çalışacak, bu işlerin üzerini örtmeye çalışacak. Eğer bu tavrını devam ettirirse endişe ederiz ki Türkiye kara para aklayan ülkeler listesine girecektir" dedi.

Düzgün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı hakkında da fezleke hazırlanmasını gerektiren iddialar olduğunu belirtti.

Gana'dan Dubai'ye giderken Atatürk Havalimanı'na iniş yapan kaçak altın yüklü bir uçakla ilgili işlem yapılmaması için eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın aracılık ettiğini ifade eden Orhan Düzgün, "Bugün Meclis'e gelmesi gereken bir fezleke gelmemiştir. Bir bakan fezlekesi eksiktir" dedi.

Düzgün, şunları söyledi; "TBMM'de kanun çıkartacak kadar etkili bir olaydan ne Gümrük Bakanı'nın ne de Başbakan'ın habersiz olması mümkün değildir. Dolayısıyla hükümetin tamamı bir çete şeklinde çalışarak, çeteye yardımcı olmaya çalışmıştır. Bu soruşturmanın bir ayağı İran'da yürüyor. İran'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı tutuklanmış durumda. Bu uluslararası bir suç. Konu bir hükümet meselesi olmaktan çıkmıştır, devlet meselesi olmak üzeredir. Hükümet Meclis'te fezlekeleri engellemeye çalışacak, bu işlerin üzerini örtmeye çalışacak. Eğer bu tavrını devam ettirirse endişe ederiz ki Türkiye kara para aklayan ülkeler listesine girecektir. Bu hem Türk ekonomisi hem de Türk halkı içini bir felakettir. Bir kez daha hükümeti göreve davet ediyoruz, uyarıyoruz; bu işin üzerini örtmeyin, bırakın suçlular cezasını çeksinler."

() (FK) (FOTOĞRAFLI)