CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Torba Kanun Tasarısı"nda İnternet ile ilgili düzenlemelerin temel hak ve özgürlükleri daha da geri götürdüğünü belirterek, "Akıl tutulması diyebileceğimiz bu süreç sonucunda internet hak ve özgürlüklerimiz daha da sınırlandırılıyor" dedi.

Aykan Erdemir, Alternatif Bilişim Derneği, Türkiye Bilişim Derneği, İnternet Teknolojileri Derneği, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Türk İnternet Derneği temsilcileriyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Erdemir, "Ne yazık ki akıl tutulması diyebileceğimiz bir süreç sonucunda internet hak ve özgürlüklerimiz daha da sınırlandırılmıştır. Ülkemiz; Kuzey Kore, Suudi Arabistan, İran ve Çin ile birlikte internete erişimin kısıtlı olduğu otoriter ülkeler ligine düşmüş olacak. Türkiye küme düşmüş olacak" dedi.

Erdemir, Torba Tasarı'da erişimin engellenmesinin Bakan yerine TİB'e bırakılmasının 'makyaj düzenleme' olduğunu belirten "Bu talihsiz bir makyajdır. Bize verilen mesaj; Bakan'a güvenilmez, bu şalteri nasıl kapayacağı belli olmaz, o nedenle Bakan'dan aldık TİB'e bıraktık. Temel hak ve özgürlükler açısından ilerleme sağlamayan, ciddiye alınmayan bir düzenleme. Kelime oyunlarıyla bilişim ve bilgi ekonomisi gelişmez. Türkiye'nin yatırım iklimi ve bilgi ekonomisi, siz hangi kelime oyununu yaparsanız yapın zarar görecek" dedi.