Nermin UÇTU/MANİSA, () - CHP Manisa Teşkilatı 5 - 6 Eylül tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı. CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, tüzük değişikliğinde önseçim yerine merkez yoklamasının ağırlık kazanmasının Manisa'daki delegeler tarafından kabul edilmeyeceğini duyurdu.
CHP'nin 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayı öncesinde CHP Manisa İl Teşkilatı tarafından, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ve 20 delegenin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesi yönünde karar çıkarken tüzük hassasiyetine dikkat çekildi. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP tüzüğünde yer alan adayların belirlenmesinde parti üyelerine hak tanıyan önseçim yönteminin daraltılmasının doğru olmayacağını söyleyerek merkez yoklamasına yönelik tüzük değişikliğine karşı duracaklarını açıkladı.
Manisa'dan 23 delegenin oy kullanacağını açıklayan CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, delegelerin bütünlük içerisinde hareket edeceğini duyurdu. Parti içi demokrasinin güçlendirilmesiyle ilgili yıllardır çaba harcadıklarını kaydeden Kaplan, tüzükle ilgili konuda CHP Manisa Teşkilatı'nın hassasiyetinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Kaplan, "Geriye doğru giden yönetim yaklaşımına izin vermemiz asla ve asla mümkün değildir. Örgütün seçme ve seçilme hakkını, iradesinin temsil makamlarının seçimlerinde ifade etme hakkının elinden alınması kabul edilemez. Bu bizi geriye götürür. Yüzümüzü topluma döneceksek, merkez yoklamasından tamamen vazgeçmemiz gerekiyor. Bugün yüzde 15 olan merkez yoklaması yüzde 10'a çekilsin isteriz. Dün yaptığımız toplantıda hassasiyetimizi en yüksek tonda ifade etme kararı aldık. Önseçim yerine merkez yoklamasının genişletilmesini kabul edemeyeceğimizi açıklıkla belirttik" dedi. Genel merkezin bu hassasiyeti dikkate alacağını umduklarını açıklayan Kaplan, hangi koşulda kimler tarafından talep edildiğini bilmedikleri tüzük değişiklerinin demokratik olmadığını ileri sürdü.
'KONGREDEN SÜRPRİZ ÇIKMAZ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de Manisa teşkilatının Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında duracağını savundu. Olağanüstü kurultaydan sürpriz beklemediğini açıklayan Özel, "Burada Manisa'nın bir bütünlük içinde davranacağı görülüyor. Parti içerisindeki demokrasinin arkasında durma noktasında da bir irademiz var. Ben bu kongreden sürpriz bir genel başkan çıkacağını düşünmüyorum"dedi.

FOTOĞRAFLI