Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarını tepki göstererek, “Artık bütün dünya Türkiye’de bir dikta rejimi olduğunu biliyor. Diktatörler yalancıdır, gerçekleri söylemezler. Belli kişileri düşman görürler ve onları mahkum ettirmek için özel çaba harcarlar. Bu kaset onun somut bir örneğidir. Hırsızlıkları ayyuka çıktı, yolsuzlukları ayyuka çıktı. Şimdi yargıya müdahaleleri de ayyuka çıktı” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne mitinginin ardından geceyi kentte geçirdi. Sabah kaldığı otelden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, internete düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına tepki gösterdi. Ses kayıtlarını sabah dinlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Emin oldun dehşete kapıldım. Nasıl olurda bir ülkenin Başbakanı bir işadamını mahkum ettirmek için özel çaba harcar. Bu açıkça bizde demokrasinin olmadığını gösterir. Daha önce itiraf etmişti zaten, yasama ve yargı benim için ayak bağı demişti. Öyle anlaşılıyor ki kendi diktasını egemen kılmak için her alana müdahale ediyor. İnsanları mahkum ettirmek için özel çaba harcıyor. Daha üzücü olanı direnmesi gereken bir Adalet Bakanının ‘emredersiniz’ diye bir tavır takınmış olması. Bu da şimdi Hatay’da büyükşehir belediye başkan adayı. Merak ediyorum, milletin yüzüne nasıl bakacaklar bunlar. Hırsızlıkları ayyuka çıktı, yolsuzlukları ayyuka çıktı. Şimdi yargıya müdahaleleri de ayyuka çıktı. Bu adam şimdi meydan meydan dolaşacak ‘bana oy verin’ diyecek. Senin hırsızlığına bu millet niye oy versin? Mahkemelere müdahale ediyorsun, sana neden oy versin? Sen düne kadar adalet, adalet diye bağırıyordun, nasıl olur ki adalete doğrudan müdahale edersin sen? Artık bütün dünya Türkiye’de bir dikta rejimi olduğunu biliyor. Diktatörler yalancıdır, gerçekleri söylemezler. Belli kişileri düşman görürler ve onları mahkum ettirmek için özel çaba harcarlar. Bu kaset onun somut bir örneğidir”
Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından seçim otobüsüyle miting yapacağı Tekirdağ’a gitmek için yola çıktı.

EÖ(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)