CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti iktidarını eleştirerek, "Korkmayın 'yaşam boyu mağduriyet' ödülünü size versinler, biz istemiyoruz. Hatta 'Pantolon verdik, astarını da verdik' diye övünürler. Kendilerini temiz, bizi kirli ilan edenler, bize pantolon bahşedeceklermiş öyle mi, bize birisi zaten bunu bahşetmişti. Bu arada onlara göre biz kirliysek, milyonlarca kadın onlara göre kirliyse eğer, kirlenmek gerçekten güzeldir" dedi.
CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan başörtüsü ve Meclis'te yaşanan pantolon tartışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
'KAVGA ARIYORLAR AMA BEN KAVGA ETMEYECEĞİM'
Emine Ülker Tarhan, "Bakın biz mazbut insanlarız, inancı da ideolojiyi de şova dönüştürüp, Meclis'te görevimizi yapmak yerine magazin demeçler vermeyiz. Zorunlu kalınca konuşuruz ve insanlara dayanaksız suçlamalar yapmayız" dedikten sonra şöyle devam etti:
"Hatırlayın sureti haktan görünmek istediler bir ara pantolon serbestisi geliyordu. Hepimiz sevindik, destek verdik. Ben ki, bir pantolon mağduruyum. Ancak teklifi geri çektiler mi? Çektiler. Artık Akit suflesiyle mi yaptılar bilmem. Şimdi hayal kırıklıklarını bastırmak için kolektif bir saldırıya giriştiler. AKP’nin kadın grup başkanvekili o dönemi bilmiyor olsa gerek,  ilk icraatı bir kadına söz atarak kavga alanı yaratmak oldu.  Benim kadar özel ve çalışma yaşamında pantolon giymeyi tercih eden bir kadın pantolonu engellemiş öyle mi? Size soruyorum, herhangi bir partiden bir kadın milletvekilinin genel kurulda pantolon giymesine ben nasıl engel olabilirim? Hangi partiler nasıl bir anlaşma ya da protokol yapmış ki, ben engel olmuşum. Şovları ellerinde patladı, kavga arıyorlar ama ben kavga etmeyeceğim."
'YAŞAM BOYU MAĞDURİYET ÖDÜLÜNÜ SİZE VERSİNLER'
Tarhan, "Bakan'ından, ki kendisinin varlık nedeni bile tartışmalı. AB’den vazgeçen AB Bakanı niye orda oturuyorsa artık, neyse ama konuşabilen ve yürüyebilen birisi, Grup Başkanvekili'ne kadar saldırıları manidardır. Kaldı ki işlerine gelen her şeyi bir gecede değiştirebilecekken, yalan söylemeleri acizliktir. Pantolonlu bacılarına da biz engel olmuşuz öyle mi? Korkmayın 'yaşam boyu mağduriyet' ödülünü size versinler biz istemiyoruz. Ama ispat etsinler oturup mıy mıy dedikodu yapmaktan vazgeçsinler. Pantolonla genel kurula girmek istemişler de ben engel olmuşum öyle mi? Pekala itiraf ediyorum. Onlar değil hepsini ben yaptım. 'Muktedirlerin muktediri' diyebilirsiniz bana. Kapıda bekleyip gelenlere engel oldum, gerici statükonun mimarı 4+4+4’ü adam döverek ben genel kuruldan geçirdim. Mit müsteşarının da bir gecede ben kurtardım. Pes doğrusu" dedi.
'VAPURDAN İNENLERİ DENETLEYEN ZİHNİYET'
Tarhan, "Kadınların giyimini takıntı haline getirip işten attıran, vapurdan inenleri denetleyen zihniyet, benim pantolona karşı olduğumu söyleyecek öyle mi?" dedikten sonra şöyle devam etti:
"Onlar benden her platformda dersini alır. Bunlar kadını özgür kılıp, bize pantolon bahşedecekmiş öyle mi? Aslında pantolon düzenlemesi değerlidir. Ama  o gün yapsalardı daha değerliydi. Bunu vicdanlı oldukları için değil,  şov için yaparlar. Hatta  pantolon verdik, astarını da verdik diye övünürler. Kendilerini temiz,  bizi kirli ilan edenler, bize pantolon bahşedeceklermiş öyle mi, bize birisi zaten bunu bahşetmişti.  Bu arada onlara göre biz kirliysek, milyonlarca kadın onlara göre kirliyse eğer, kirlenmek gerçekten güzeldir. Diğer kadınları dinin gereğine aykırı davranmakla suçlamak nefret söylemidir. Dördü dışında kendi kadın milletvekilleri dinin gereğini yerine getirmiyor mu? Günahkarlık, kirlilik bunlar çok çirkin şeyler. Varsa aralarında benim kadar temiz günahsız, ilk taşı ondan bekliyorum, o atsın."
 
(SS)