Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YıldırımCHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Bayındır ilçesinde restore edilen Hacı Sinan Külliyesi ve Medresesi'nin açılışını yaptı.

Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılayan Vali Mustafa Toprak ve Başkan Kocaoğlu ile birlikte helikopterle Bayındır'a geçti.

CHP'Lİ BAŞKAN: GEÇMİŞİMİZİ, ECDADIMIZI YAŞATMAK İÇİN HÜKÜMETİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ


CHP'li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Geçmişimizi, ecdadımızı, kültürümüzü, sanatımızı yaşatmak için hep birlikte Hükümet, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlığımızla birlikte sürdürüyoruz. İşimiz çok. Birlikte yapacağız, birlikte çalışacağız" dedi.

Bakan Yıldırım da konuşmada, Bayındır'da restorasyonlarının süreceğini belirterek şunları söyledi: "Bayındır, Türkiye'nin çiçek başşehri değil Osmanlı'nın has bahçesi olmuş bir yer. Bayındır çiçekçiliğini yaşatmak için gereken her şeyi yapacağız. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri daha çok çiçek alacak. Gelirken konuştum, İstanbul yılda 12 milyon çiçek alıyormuş, 17 milyona çıkacak hayırlı olsun."