AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde CHP'nin belediye başkan adayı Özer Kayalı oldu. Kayalı, “Zaman, kırgınlıkların, kavgaların yaşanacağı zaman değil” dedi.
Kuşadası’nda CHP’nin belediye başkan adayı belirsizliği genel merkezde yapılan toplantılar sonrası netleşti. CHP’nin Kuşadası belediye başkan adayı Özer Kayalı oldu. Kayalı, adaylığının kesinleşmesinden sonra yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönem Kuşadası’nın dönüşüm dönemi olacağını söyledi. Kayalı, “Kuşadası siyasetinde yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemi Kuşadası'nda sivil toplum örgütleri, kadınlar, gençler hatta çocuklarla şekillendireceğiz. Kuşadası’nda yaşayan herkesin desteğine, fikrine ihtiyacımız var. Zaman, kırgınlıkların, kavgaların yaşanacağı zaman değil. Halkımıza ve Kuşadası'na hizmet etme sırası bana ve çalışma arkadaşlarıma geldi. Ülkemiz dönüştürülüyor. Atatürk devrimleri ayaklar altına alınıyor. Yargı, üniversiteler, basın susturulmuş. Yolsuzluklar ülkeyi yönetenlerin çocuklarına kadar uzanmış. Böyle bir süreçte kenarda durma, seyirci olma lüksümüz yok. Hep birlikte, bir yumruk, bir yürek olmalıyız” diye konuştu.
GENEL MERKEZE ELEŞTİRİ
Öte yandan, Özer Kayalı’nın adaylığının kesinleşmesinden sonra parti binasına gelen ilçe başkanı Soner Kaplan, genel merkezin kararını eleştirdi. Kaplan, “Partimizde bir yere aday olabilmek için aylarca, yıllarca gece gündüz çalışmanıza gerek yok. Bir tanıdığınızı bulun. Son dakika da gelin aday olun” dedi.
Mevcut belediye başkanı Esat Altungün taraftarı yaklaşık 30 kişilik bir grup dün gece parti binasının önünde oturma eylemi yaptı. Partinin merdivenlerine oturanları ilçe başkanı Soner Kaplan ikna ederek evlerine gönderdi.