CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarıyla sokakları tahrik ettiğini öne sürerek, "Başkan adaylarımız ve partililerimizin tırnağına zarar gelirse, sorumlusu önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan, sonra Kayseri valisi, sonra da Emniyet Müdürüdür" dedi.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, parti il başkanlığında belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlardaki sözleri ve konuşmalarının halkı tahrik ettiğini öne süren CHP İl Başkanı Ayan, şunları söyledi:
"Bunun sonucunda saygıdeğer milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu gecenin bir yarısından sonra çok ciddi saldırıya uğradı. Bacağındaki 2 yırtık nedeniyle ayakta durmakta zorlandığı için basın toplantısına gelemedi. Parlamentoda olan bu kavga Erdoğan’ın mitinglerdeki söylemleri, 'Hoca…Hoca' diye insanları aşağılayarak ve hedef göstererek konuşması, sokağı da karıştırmaya aday. Sokak karışacak. Yurttaşlarımız birbirine düşecek. Meclis çatısı altında Recep Tayyip Erdoğan ve çıkarcılarının gideceği gün yaklaştıkça hırçınlaşıyorlar. Seçimle gelip seçimle gitmek gibi bir niyetleri yok. Yaptıkları yolsuzlukla, hırsızlıkla, usulsüzlükle Türkiye Cumhuriyeti’ni soyup soğana çevirip 'Darülharp' ilan ettikleri güzel vatanımızın hazinesini talan etmek için inat edip direniyorlar. CHP bu kavganın içinde olmayacak. Eğer yanımda gördüğünüz Melikgazi, Kocasinan ve Büyükşehir belediye başkan adaylarımın başına sokakta, seçim propagandası sırasında partililerimin tırnağına zarar geldiği anda bunun sorumlusu önce Recep Tayyip Erdoğan, sonra Kayseri valisi, sonra Kayseri Emniyet müdürüdür."

DÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)