Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - YEREL seçim çalışmaları sırasında partisinin 25 binin altında oy alması halinde istifa edeceğini duyuran CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Genel Merkezi'ne istifasını sundu. İstifası kabul edilmeyen Şenol, partisinin Isparta milletvekili Ali Haydar Öner'in seçim çalışmalarına katılmamasından yakındı.
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, il binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi'ne istifasını sunduğunu söyledi. Yerel seçim çalışmaları sırasında 25 binin altında oy almaları halinde istifa edeceğini duyurduğunu vurgulayan Başkan Şenol, istifasının kabul edilmediğini belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in istifanın doğru bir karar olmadığını kendisine bildirdiğini anlatan Şenol, bu nedenle dilekçesini geri çektiğini açıkladı.
KARAPROPAGANDA YAPILDI
CHP'nin başarısız olmasında yapılan kara propagandanın büyük etkisi olduğunu, çekim sahası oluşturamadıklarını savunan Şenol, şöyle konuştu:
"CHP geçen seçimlerde Isparta'da 27 bin 500 oy aldı. Biz bu seçimde oyumuzun 25 binin altına düşmesi halinde istifa edeceğimizi söyledik. Dolayısıyla bu oranı yakalayamadık. Başarısızlığın üstünü örtmeye çalışmıyoruz. CHP ve adayı seçim sürecinde çekim merkezi oluşturamadı. CHP'nin çekim merkezi oluşturması engellenmeseydi, bu oyların hepsi bize gelecekti. Bir kara propaganda yapıldı. İçinde CHP'lilerin de dahil olduğu gruplar, bizim çekim merkezi oluşturmamıza engel oldu ve bu nedenle başarılı olamadık."
'MİLLETVEKİLİ ÇALIŞMALARA KATILMADI'
Seçim çalışmalarına milletvekillerinin destek vermediğinden de yakınan Şenol, "Parti tabanımız bize ihanet etti. Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner seçim çalışmalarına katılmadı. Parti tabanındakiler yani partiye gönül veren kişiler olarak bilinenler de dışarıda hep CHP'nin kazanamayacağını anlattı. Ben bunları duydum. Tabanımızın böyle açıklama yapması bizi olumsuz etkiledi" dedi.
'CEMAATİN OYU AKP'YE GİTTİ'
CHP'nin 'cemaat'le de ilişkilendirilmesine tepki gösteren Şenol, "Cemaatin büyük çoğunluğu yine AKP'ye oy verdi. Hatta bir kısmı da MHP'ye oy verdi. Isparta'da cemaatten CHP'ye oy gelmedi. CHP ile cemaat arasında da organik bir bağ yok. Kimlere oy verdiklerini de seçim sonuçlarından zaten görüyorsunuz" diye konuştu.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)