Cavit AKGÜN/MUĞLA, ()- CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a maddi destekte bulunulması için cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajı alaycı bir dille eleştirdi. Öztürk, ardından da tepkisini göstermek için sembolik olarak 10 lira fitre parasını Başbakan Erdoğan'ın hesabına yatırdı.
AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından dün cep telefonlarına "Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a destek için 25.07.2014 Cuma günü saat 15.00'te parti üyelerimizi ve tüm gönüllülerimizi, Ziraat Bankaları'ndaki ilgili hesaplara bağış yapmak üzere bekliyoruz. AK Parti Muğla İl Başkanlığı" yazılı kısa mesaj gönderildi. Dün yapılan bağış kampanyası mesajı, CHP İl Başkanı Öztürk'e de gitti.
Şaşkına döndüğünü söyleyen Öztürk, "Gerçekten Başbakanımız çok zor durumda. Çok zor şartlar altında propaganda yapıyor. Onun için bu mübarek Ramazan ayında fitresini ve zekatını lütfen halkımız, başbakanımızın AK Parti'nin göstermiş olduğu hesaplara yatırsın" diye konuştu.
Kendisine gelen mesaja yüreğinin burkulduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti:
"AK Parti İl Başkanlığı, tüm halkımıza mesaj göndermiş. Bu mesajın karşısında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak üzüldüm. Bugün fitremi, 10 lirayı Başbakan'ın hesabına yatıracağım. Tüm halkımıza, parti üyelerimize de buradan sesleniyorum, gerçekten Başbakanımız zor durumda. Zor durumda propaganda yapıyor. Olanakları çok dar. Onun için halkımızı ramazan günü, mübarek günde fitrelerini Başbakan'ın hesabına, AK Parti'nin göndermiş olduğu mesajdaki bankalara yatırmasını rica ediyorum. Bütün ilçe başkanlarıma bu demeci gönderdim. İl başkanlarını da aradım, aramaya da devam ediyorum. Bütün il başkanlarımıza da fitrelerini başbakanın hesaplarına yatırması konusunda çağrıda bulundum, bulunmaya da devam edeceğim." 
Öztürk, açıklamasının ardından Ziraat Bankası Muğla Şubesi'ne giderek, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabına 10 lira bağışta bulundu.
'İŞİNE BAKSIN'
AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ise CHP'li Öztürk'ün eleştirileri üzerine, "Sayın Başbakanımıza ve aynı zamanda cumhurbaşkanı adayımıza nasıl destek vereceğimizi ona soracak değiliz. Boş işler ile uğraşmayı bırakıp, işine baksın" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI