Mustafa ERCAN/ MERSİN,() - CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın belediyenin CHP'li başkan Macit Özcan tarafından yönetildiği geçmiş dönemleriyle ilgili açıklamalarına cevap vererek, "Belediyede yolsuzluk var' dediniz, boş çıktı. CHP'nin 12 yöneticisi işe gelmeden yüksek maaş alıyor' dediniz boş çıktı. Gereksiz yere festivallerde sanatçılara yüksek meblağlar ödeniyor dediniz, boş çıktı. Medya mensuplarını suçladınız, aldıkları paraları usulsüz gösterdiniz, devletin resmi faturasını sahte belge gibi göstermeye çalıştınız, boş çıktı" dedi.
Parti binasında yönetimle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Faruk Akar, Kocamaz'ın kamuoyunda merakla beklenen CHP'li başkan dönemine ilişkin ciddi yolsuzlukların olduğuna ilişkin iddialarını, ciddi delille belgelendiremediğini ileri sürdü. Kocamaz'ın toplantısında konuşulan her şeyin baştan sona düzmece olduğunu savunan Akar, Kocamaz'ın, basın toplantısı yapması yerine yargıya gitmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Sayın Kocamaz, Mersin'in talan edildiğini söylemiştir. Mersin'i kim talan etmiştir, neyi talan etmiştir, nasıl talan etmiştir. Elinizde belge var mıdır? Elinizde belge varsa, savcılığa intikal ettirdiniz mi? Eğer elinizde belge yoksa insanları yok yere neden suçluyorsunuz?"
'İNSANLARI NEDEN FİŞLİYORSUNUZ?'
Çalışanların resmi belgeli ücreti saf, çıplak bir maaş gibi göstermenin de çok yanlış olduğunu ifade eden Akar şöyle devam etti:
"Yüksek maaş aldığını söylediğiniz 48 kişinin, hepsinin de yılların deneyimli, işine sadık, belediyenin sevilen, sayılan işçileri olduğunu size söylemediler mi? Bu kişilerin almış olduğu maaşları, sanki hırsızlık yapıyormuş gibi, sanki belediyenin parasını çalıyormuş gibi gösterirken, bunu kamuoyuna açıklarken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Adını açıkladığınız, büyük çoğunluğunun CHP ile alakası olmayan bu günahsız insanları afişe edip fişleyerek toplum içinde yargısız infaza maruz bırakıp, onların çoluk çocuğu ve bir ailesi olduğunu daha da önemlisi leke getiremeyecekleri haysiyetleri olduğunu düşünmüyor musunuz? "
'BELEDİYEDE AYRIMCILIK YAPTI'
Başkan Burhanettin Kocamaz'ın iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Faruk Akar son olarak şunları söyledi:
"Kamuoyunu yanıltmaya çalıştınız. Belediyenin başarılı işçilerini partilerine göre ayırmaya kalktınız, ayrımcılık yaptınız. Geldiğinizde belediyeciliği çok iyi bildiğinizi iddia ettiniz, ama sinekleri larva döneminde yok edemediniz. Şimdi o sinekler, uçar döneme geldi, sinekle mücadeleyi de kaçırdınız. Bu yıl bütün Mersinliler, Anamur'dan Yenice sınırına kadar zamanında başlatmadığınız sinekle mücadele yüzünden büyük bir tehlikeyle karşı karşıyalar. Bir şekilde Belediye Başkanımıza yol gösterici olmaya çalışırken, diğer taraftan da kentimizin dokusuna zarar gelmemesi için uğraşı içerisinde olduğumuzun bilinmesini istedik."

ME(AŞ/OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)