VAN, () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için MHP'yle ortak aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gösteren CHP, seçim çalışmaları yürütmek için Bursa Milletvekili Aykan Erdemir başkanlığında bir heyeti Van'a gönderdi. Aykan Erdemir yaptığı açıklamada,  Cumhurbaşkanlığı seçiminin aynı zamanda bir referandum olacağını savunarak, "Bu referandumda Türkiye iki tercihten birini seçecek. halkın, milletin iradesini gasp eden bir lider mi olsun, demokrasiyi Çankaya Köşkü'ne taşıyacak bir Cumhurbaşkanı mı olacak buna karar vereceğiz" dedi.
10 Ağustos'ta il turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bölgede çalışma yapmak üzere Van'a gelen CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Parti Meclis üyeleri Hüseyin Saygılı, Hüseyin Yaşar ve 23'üncü dönem Adıyaman Milletvekili Şevket Köse CHP İl Başkanlığında basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında konuşan Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, CHP olarak 6 ilde yürüttükleri çalışma ile Türkiyede demokrasi ve barış için alternatif önerdiklerini söyledi.
'KALICI BARIŞ İÇİN DEMOKRASİ'
Türkiye'de kalıcı barışın ancak demokrasi ile birlikte mümkünolacağını vurgulayan Erdemir şöyle konuştu:
"Bugüne kadar çözüm süreci vaatlerinden pek çok kere geri dönmüş, verdiği sözleri yerine getirmemiş, geniş toplum kesimlerin beklentisini boşa çıkarmış Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye barış ve çözüm getiren kişi olacağına inanmıyoruz. Bu yöndeki uyarılarımızı da bölgedeki insanlarımızla paylaşıyoruz. Dünyada kalıcı barış süreçleri ancak çoğulcu demokrasi ve özgürlükçü demokrasinin hayata geçmesi ile mümkün olabilmiştir. Bugün Ekmeleddin İhsanoğlu aynı misyonla ve aynı yaklaşımla Türkiye'de pek çok farklı siyasi görüşlü insaların özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistem ve çoğulcu bir sistem için hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için bir araya getiriyor. Bunlar yalnızca bir partinin yada bir kesimin özlemleri değil. Tüm mağdur kesimlerin tüm vatandaşların talebidir."
'SANDIĞA GİDELİM, VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPALIM'
10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerin sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacağını da savunan Erdemir şöyle devam etti:
"10 Ağustos yanlızca bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacak. Aynı zamanda bir referandum olacak. Bu referandumda Türkiye iki tercihten birini seçecek. Türkiye'de otoriter seçim mi olsun, halkın milletin iradesini gasp eden bir lider mi olsun? Yoksa bunun karşısında Türkiye'de parlamenter demokrasiyi, hukunun üstünlüğünü, denge ve denetleme mekanizmasını, temel insan hak ve özgürlüklerini bir anlamda Çankaya Köşkü'ne tışayacak bunun savuncusu olacak bir Cumhurbaşkanı mı olacak? İşte Türkiye bu tercihi yapacak. Seçimde katılım çok önemli. biz sandıkta kullanılacak her bir oyun bir anlamda gözcüsü olacağız. Türkiye'ye bir çağrıda bulunuyoruz. 'Sandığa gidelim vatandaşlık görevimizi yapalım.' Tercihimiz ne olursa olsun bu anlamda 10 Ağustos'ta sandığa gitmek çok önemli bütün vatandaşlarımızı sandığa çağırıyoruz."

FOTOĞRAFLI