Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde meydana gelen olayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın derhal Meclise davet edilerek izahat vermesini istedi.

TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde başladı. Gündem dışı söz alan HDP İstanbul Milletvekili Leven Tüzel, İstanbul Okmeydanı'nda yaşanan polis müdahalesine değindi. Tüzel, "Bu sabah Okmeydanı'nda yine benzer şekilde vurulan Berkin Elvan'ı ve Soma madencilerini anmak isteyen kalabalığa doğru ateş açılmış ve ne yazık ki bu açılan ateş sonucunda 34 yaşındaki belediye işçisi Uğur Kurt hayati tehlike yaşamaktadır. Belki de şu anda hayatını kaybetmiştir. Ne yazık ki, bu toplumsal olaylarda hükümetin polisi, gaz bombası ve silah kullanmaktan çekinmemekte, yine yaşamlara mal olmaktadır" dedi.

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'da İstanbul'daki olaylara değindi. Altay, "Edindiğimiz bilgilere göre bugün İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde muhtemelen polis kurşunuyla Uğur Kurt vurulmuştur ve durumunun çok ağır olduğuna dair bilgiler gelmektedir. İnsan hayatının bu kadar ucuz hale gelmesine isyan ediyoruz, kınıyoruz. İçişleri Bakanının izahat vermek üzere derhal Meclis'e davet edilmesini makamınızdan talep ediyorum" dedi.

() (FK)