CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçiye verilen motorinden ÖTV ve KDV'yi, emekli esnaftan kesilen yüzde 15 oranındaki sosyal destek primi kesintisini kaldıracaklarını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ile Nihat Matkap ile birlikte Adana Havaalanı'nda partililer tarafından karşılandı. Parti otobüsüyle Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ne giden Kılıçdaroğlu, yol boyunca kendine sevgi gösterisinde bulunanları selamladı. Bir köyde duran Kılıçdaroğlu, kahvede bulunanlarla  sohbet edip çay içti. Daha sonra Kadirli İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, CHP Kadirli Belediye Başkan Adayı Aytun Gündeşlioğlu'nu halka tanıttı.
Seçim otobüsü üzerinden alanda toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, ilçede daha önce 2 bin olan CHP oyunun Aytun Gündeşlioğlu ile birlikte 8 bine yükseldiğini söyledi. Esnafın sorunlarını bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başlayan emekli esnaftan kesilen yüzde 15 oranındaki sosyal destek primini CHP iktidarında kaldıracağı sözünü verdi.
Primini ödeyemeyen esnafın hastalandığında AK Parti Hükümeti tarafından tedavi edilmeyerek cezalandırıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hadi esnafı cezalandırdın, hanımının ne suçu var? Onu da cezalandırıyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir uygulama yok. Bizim iktidarımızda esnaf primini ödesin ödemesin fark etmez sosyal devlet olarak esnafa da hanımına da bakılacak" dedi.
ÖTV VE KDV KALKACAK
CHP'nin iktidara geldiğinde çiftçiye verilen motorinden ÖTV ve KDV'yi de kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu;
"Ükemizin bir güzel tarafı nüfusunun yüzde 50'si gençlerden oluşuyor. Ama onların önemli bir açmazı var. Gençlerin büyük kısmı işsiz. Recep beyin çocukları işsiz mi? 6'ncı gemilerini aldılar. Bizim iktidarımızda önce halk zenginleşecek. Halkın gözü para görecek. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halkın zenginleşmesi için çaba harcamaktır. Çiftçinin hali meydanda. Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, suyunu, elektriğini veriyorsun ama alın terini vermiyorsun. Sonra da 'Çiftçi neden üretmiyor' diyorsun. Çiftçi niye üretsin sürekli zarar ediyor. CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV olmayacak. Devlet zarar etmeyecek. Sen çocuğunun mazotunu verirken ÖTV ve KDV almıyorsun çiftçiye gelince alıyorsun. Şimdi 'Biz çiftçiye mazot desteği veriyoruz' diyecekler doğru. Mazottan alınan ÖTV ve KDV 8 milyar lira. ÖTV ve KDV desteği ise 700 milyon lira. Sekizde biri bile değil. Bu çarpık ilişkiye son vereceğiz. Çiftçinin önüne açacağız, çiftçinin alın terini değerlendireceğiz. Hollanda, Konya'dan küçük bir ülke. Hollanda'nın bir yılda ihraç ettiği tarım ürünleri 80 milyar dolar. Türkiye, Hollanda'dan defalarca büyük bir ülke. Suyu, güneşi, çalışkan insanları meraları ovaları var. Ama 1 yılda 12 milyar dolarlık tarımı ürünü ihraç ediyor. Çiftçilik önemlidir. Toprağa bağlılık önemlidir. Ürettiğin zaman saygınlığın artar. Ürettiğin zaman bayraklar göklerde özgürce dalgalanır. Ürettiğin zaman bu ülkenin gerçek sahibi benim dersin. Çiftçinin kazanması önce esnafa yarar. Esnaf kazandığı zaman tüccar, tüccar kazandığı zaman sanayicisi kazanır. Sanayi üretimi arttığı zaman da işsizlik azalır. Hesap bu kadar basit."
CİNSİYET KOTASI
Alanda toplanan kadın ve gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, CHP'nin yüzde 33 cinsiyet kotası koyduğunu hatırlattı. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP'nin 1930'lu yıllarda verdiğini belirten Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Önümüzdeki seçimde çok sayıda kadın belediye başkan adayımız, meclis üyesi adayımız olacak. Nüfusun yarısı kadın ise; ülkenin yönetiminde de hakkı vardır. Bütün kadınlarımıza sesleniyorum, sizin yeriniz CHP'dir. Gelin CHP'ye özgürce siyaset yapın. CHP'nin kapıları da siyasetin yolları da size açık. Gelen ülkeyi birlikte yönetelim. Emin olun bir yere kadın eli değmiş ise orada güzellik vardır. Avrupa'da genç sayısı en yüksek ülke Türkiye. Ama Türkiye'de işsizlik var. İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. İşsizliğin önlenmesinin yolu siyasetten geçiyor. Eğer iyi bir politika güdersiniz üretime dayalı politika güdersiniz işsizliği önlersiniz. Gençlere açık çek veriyorum. İşsizliği önlemek için her türlü çabayı göstereceğim. Bir evde işsiz varsı o benim derdim sorunumdur."
"TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM DİYEMİYOR"
Türkiye'nin komşularıyla kavga ettiğini öne süren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Biz her komşumuzla barış içinde yaşamak isteriz. Ülkenin de dünyanın da barışa ihtiyacı var. Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk dedi ki, 'Yurtta barış dünyada barış' Biz barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.
Çocukların 5 yaşında ilkokula gönderilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, tabelalardan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresinin çıkartılmasına da tepki gösterdi. Öğrenci Andı'nın okullarda  kaldırılmasına değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı;
"Türk'üm' diyemiyor. 'Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıyım' diyemiyor. Tabelalarda Türkiye Cumhuriyeti Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yazardı onu kaldırmışlar. Arkadaşlarım önergeyle soruyorlar 'Neden?' diye. Cevap veriyorlar; 'Efendim tabelaya sığmadı.' Eminim kafana sığmadı, tabelaya sığar mı? 'Doğruyum' diyemiyor. Neden diyemiyor. 'Siyasete yırtık ayakkabı' ile başladım diyor, dünyanın en zengin başbakanı. Siyasette zenginleşme olur mu? Siyaset halka adanmıştır. Vatandaşın derdini çözmektir. Siyaset siyasetçinin cebeni doldurması değildir. Onun için 'Doğruyum', 'Çalışkanım' diyemiyor. Çünkü kendisi ve yandaşları için çalışıyor. Vatandaşın çocuğu işsiz. Ne diyor; 'Senin çocuğun da işsiz olsun', 'Her üniversiteyi bitirene iş mi bulacağız' Başbakanlık koltuğunda oturuyorsan her üniversiteyi bitirene iş bulacaksın. Çünkü kendisi ve yandaşları için çalışıyor. Herkes CHP'yi eleştirebilir ama kul hakkı yedi diyemez. Biz bayrağımızı ülkemizi, vatanımızı, Atatürk'ümüzü insanımızı seviyoruz. Biz Türkiye'yi kendi bölgesinde dünyanın en saygın ülkesi haline getireceğiz. Hiç kimsesinin önünde asla diz çökmeyeceğiz. Çünkü biz CHP'yiz. Biz gücümüzü halktan alıyoruz."
MHP'Lİ BAŞKAN ÇİÇEK VERDİ
Konuşmanın ardından Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, otobüse çıkarak Kılıçdaroğlu'na çiçek ve yöreye has kilim hediye etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra adayları tanıtmak için Osmaniye'ye geçti.