KARŞIMA ÇIKMAYA CESADET EDEMİYOR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nin ardından Bahçe İlçesi'ne geçti. Burada hava karardıktan sonra vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Türk bayrağı geçtiği zaman herkes ayağa kalkar. Çünkü o bizim milli onurumuzdur. Bayrağı göndere çektiğimiz zaman herkes saygı duruşunda bulunur. Bu sene Edirne'ye gittim. Edirne'de Kırkpınar Güreşleri'nde büyük bir bayrak stadyumdan dönüyordu. Bayrağı taşıyorlardı. Stadyumda herkes ayağa kalktı, ben de dahil. 4 kişi ayağa kalkmadı, 2'si Ak Partili bakan. Sizin vicdanınıza havale ediyorum. Kendi bayrağının önünde kalkmayan bakanları, koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan'a hala oy veriyorsanız benim 2 elim yakanızda olur. Ne diyordu? 'Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık' diyordu. Milliyetçilik ne demek? Vatanseverlik demektir ya. Kim vatansever değil? Ben vatanseverim. Ben vatanımı, bayrağımı, Atatürk'ü seviyorum. İnsanımı seviyorum. Bu ülkeye hizmet etmekten de gurur duyuyorum. Benim söylediğim yüreklilikte o konuşamaz. Konuşabilseydi herhalde televizyonda karşıma çıkardı. Otururduk tamamen tartışırdık değil mi? Vatandaş da otururdu evinde izlerdi. Ama çıkamaz. Cesaret edemez. Neden? Çünkü ben haklıyım. Koşullar ne olursa olsun, her koşulda ben millete doğruları söylemeye devam edeceğim. Sizi asla yanıltmayacağım, her yerde doğruları söyleyeceğim."
CHP'YE ÇAĞIRDI
Ülkenin bölünme noktasına getirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Vatandaş diyor ya, 'Ne olacak bu memleketin hali?' Bunu soruyorsanız, çok basit. Önce yerel seçimlerde bu hükümete bir ders vereceğiz. Hep beraber bir ders vereceğiz. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi. Bakın bizim bu partilerle demokrasi sorunumuz yoktu. Özgürlük, bayrak konusunda bir sorunumuz yoktu. Vatan konusunda bir sorunumuz yoktu. Vatanın bütünlüğü konusunda bir sorunumuz yoktu. İlk kez bu iktidarla bu ülke ciddi sorunlar yaşıyor. O nedenle söylüyorum. Bütün partililer gelsinler CHP'nin şemsiyesi altında buluşsunlar. Yeniden güzel bir Türkiye'yi, onurlu bir Türkiye'yi demokrat, özgürlükçü bir Türkiye'yi yeniden kuralım."
Bahçe İlçesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Murat Altundiş, Kemal Kılıçdardoğlu'na konuşma yaptığı otobüsün üzerine çıkarak ilçelerini ziyaret ettiği için teşekkür edip plaket verdi. Bahçe'deki programın ardından Kemal Kılıçdaroğlu parti otobüsüyle Ankara'ya gitmek üzere Adana'ya hareket etti. MK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)