ÇOCUKLARIMIZI EĞİTEN ÖĞRETMEN COP YEMEMELİ
Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye'nin ardından Düziçi İlçesi'ne geçti. İlçeye girişte coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, ilçe turu atarken seçim otobüsünün üzerine çıktı. Bu sırada afişlere takılmamak için çaba gösteren Kılıçdaroğlu yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Konuşmasında Ankara'daki öğretmenlere müdahale edilmesine değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Yarın ayın 24'ü Öğretmenler Günü. Hepimizin çocuklarımızı güven içinde gönderdiğimiz öğretmenler. Yani geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmenler. Onların sorunlarını biliyorum. Bugün öğretmenler yürümek ve sorunlarını aktarmak istemişler. Ama baskıyla copla yüz yüze kalmışlar. Çocuğumuzu eğiten bir öğretmen polisten cop yememeli. Onlar bizim çocuklarımızı eğitiyor. Öğretmenlerin dövüldüğü, yerde sürüklendiği bir ülkede demokrasi olmaz. Öğretmenlerin dövüldüğü bir ülkede özgürlükten söz edilemez. Öğretmen bütün dünyada, çağdaş demokrasilerde böyle şeyi hak etmez. Çünkü biz onlara geleceğimizi çocuklarımızı emanet ediyoruz. Öğretmen gelecek kaygısı taşımamalıdır. Biz öğretmene güveniyoruz o da bize güvenmeli. Sen öğretmene dayak atarsan yarın benim çocuğumu nasıl yetiştirecek. Bu nedenle söylüyorum öğretmenlerimize sahip çıkacağız. 300 bin öğretmen atama bekliyor. Anneler babalar bu çocuklarını okula gönderdiler. Okusun yazsın benden daha iyi yaşam koşullarına sahip olsun diye. 300 bin öğretmen atanamadı. Niye, çünkü izin vermiyorlar. Buradan sesleniyorum. Atanamayan 300 bin öğretmen kardeşime sesleniyorum. CHP iktidarında atanamayan öğretmen kavramı kalmayacaktır. "
KUL HAKKI YEMEDİM DİYEMEZ
Konuşmasının sonunda Başbakan Erdoğan'a da çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Ben Düziçi'nden çağrı yapıyorum Recep Tayyip Erdoğan'a. Çık meydana adam gibi de; 'Ben kul hakkı yemedim' Diyebilir mi? Diyemez. Derse cevabını veririm. Hem din iman edebiyatı yapacaksın hem de kul hakkı yiyeceksin" dedi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Bahçe'ye gitti. MK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)