Arzu KAYA - Ünsal ÇAKİN-Sinan BİLGİLİ/ İstanbul



CHP'nin Kadıköy Meydanı'nda düzenlediği mitinge, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu ve diğer belediye başkan adayları katıldı.







BAĞDAT CADDESİ BOYUNCA YÜRÜYÜŞ



Miting öncesi vatandaşlar Göztepe Parkı önünde toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu konvoyun Göztepe'ye gelmesi üzerine, kalabalık Bağdat Caddesi'nden mitingin yapılacağı Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu'na partililer ve milletvekilleri de eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, parti otobüsünün içinden partilileri selamladı. Partililer de pankart açıp slogan atarak, Kılıçdaroğlu'nun konvoyu ile birlikte Kadıköy Meydanı'na kadar yürüdü. Meydana gelindiğinde ise, Kılıçdaroğlu ve partililerin otobüsten inişi sırasında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.







KOTİL'DEN SARIGÜL'E KARANFİL



Mitingin başlamasının ardından yaşanan izdiham nedeniyle bir kadın fenalaştı. Görevliler, fenalaşan kadını alandan uzaklaştırdı. Kılıçdaroğlu kürsüye çıkıp konuştuğu sırada, adının Zeynep olduğu öğrenilen yaşlı bir kadın Mustafa Sarıgül tarafından platforma alındı. Kadının elini tutan Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu'nun mitingdeki konuşmasının ardından CHP'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu, belediye başkan adayları ve milletvekilleriyle beraber sahnede vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu ve partililer, sahneden vatandaşlara karanfil attı. Öte yandan, yere düşen karanfillerden birini alan CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, karanfili Mustafa Sarıgül'e verdi.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)