CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, siyasette ikiyüzlülük olduğunu belirterek, "Bakıyorsunuz bir bavul dolaşıyor ortalarda, o bavulun içerisinde belgeler var. Düzmece delillerle, sahte evraklarla ve tanıklarla Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmiş birçok komutan, bir çok hoca hepsi beyefendinin talimatıyla ağır hapis cezalarına çarptırıldılar. Şimdi orada ki belgelerin düzmece olduğu ortaya çıktı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Zübeyde Hanım Meydanı'nda partililerle bir araya geldi. Koç, partisinin Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak Sinan Yaşar’ın adını açıklayarak tanıttı. Koç daha sonra partililere hitaben yaptığı konuşmada Türkiye gündemiyle ilgili açıklamada bulundu. Türkiye’de garip şeylerin olduğunu söyleyen Koç, "Sabah kalktığımızda bakıyorsunuz, andımız kaldırılmış. Bu ülkede değişik kökeni olan halklar var, bizim kimliğimiz var, ortak bayrağımız var, andımız neden rahatsız etti birilerini, ne var andımızın içerisinde. Andımızın içerisinde doğruyum lafı var. Doğruyum lafı rahatsız etmiş olabilir birilerini. Etmiş çünkü hiçbir tarafı doğru değil. İhalelere bakın kamuoyuna yansıyan eş, dost, ahbap ilişkilerine bir bakın, ihale pazarlama haberlerini görünce bir milletvekili olarak yüzüm kızarıyor" dedi.
KİMSEYİ SEVMEYİN TÜRKİYE'Yİ SEVİN
Dünyada her devletin bir sınırı olduğunu söyleyen Haluk Koç, "Bu sınırlar içerisinde değişik kökenli insanlar yaşar, bu insanlar o ülkenin insanlarıdır. O ülkelerin insanları haritadaki adları ile anılırlar. Tıpkı Fransa’daki Fransız, Almanya’daki Alman gibi. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde adalet içerisinde yaşayan insanlarımızın bir ortak adı vardır o da Türk’tür. Bir seçime gidiyoruz, simdi meydanlarda tek devlet tek millet tek bayrak diye bağıracaklar. Sonra bir yerlerde rengarenk bayrakların altında Türkiye'ye davet ettikleri insanlarla el ele verecekler, beraber yürüdük bu yollarda diyecekler. Diyorum ki sizlere, kimseyi sevmeyin Türkiye’yi sevin" diye konuştu.
KİMSEYİ KANDIRAMIYOR ARTIK
Siyasette ikiyüzlülük olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Bakıyorsunuz bir bavul dolaşıyor ortalarda, o bavulun içerisinde belgeler var. Düzmece delillerle, sahte evraklarla ve tanıklarla Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmiş birçok komutan, birçok hoca hepsi beyefendinin talimatıyla ağır hapis cezalarına çarptırıldılar. Şimdi oradaki belgelerin düzmece olduğu ortaya çıktı. En son rahmetli Erbakan'a diyordu, neden Milli Güvenlik Kurulu'nda sana dayatılanların altına imza attın, dik duramadın. Biz delikanlıyız, dik dururuz diyordun. Dik duranı gördük. 2004 yılında yayınlanan o belgenin altındaki imza senin mi değil mi? Ey delikanlı senin mi değil mi? O imzanın gereğini yaptın mı yapmadın mı? Kimseyi kandıramıyor artık. Buradan kendi memleketimden söylüyorum, balyoz davasında, 28 Şubat davasında çakmıştır. Bugün ortada hüküm giyenler, haksızlığa uğramıştır. O hükmü veren hakimler ve savcılar vebal altındadır" diye konuştu.
Bu yerel seçimlerin genel seçimler özelliğinde olacağını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye’ye yaşatılanları gördünüz, yapılan zulüm ve haksızlıklar bu kadar olmaz diye isyana sokuyorsa sizi, sokağa çıkıp bağırın demiyorum. 30 Mart'ta sandığa gidin, orada hesap sorun, hakkınızı arayın. Türkiye’nin hakkını arayın, evlatlarınızın geleceğini arayın. Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde hiç kimse ile ortak hareket etmeden seçimlere giriyor. Bizim partilerimizden siyasetten zengin olan partililerimiz ve evlatlarımız yok. Başbakanın oğlunun 6 tane gemisi olmuş, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormalısınız" dedi.