Cihan KAYA / DALAMAN, (Muğla), ()- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın seçim çalışması için 2 günlüğüne Muğla'ya geldi. Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde vatandaşlara seslenen Günaydın, AK Parti'ye, "Alt tarafı din İman, üst tarafı han hamam" sözleriyle yüklendi.

Dalaman ve Köyceğiz İlçelerinde yapılan miting ve açılışlara Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan, CHP Muğla Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl başkanı Mustafa Öztürk, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Beyobası Belde Belediye Başkanı Besim Özbek ve ilçe başkanları katıldı. Dalaman'da vatandaşlara seslenen Günaydın, "Bizim iktidarımızda emeklilere intibak yasası çıkartacağız. Çiftçiye mazotu 1.5 tan vereceğiz ve orman köylüsüne 2B arazilerini rayiç bedelin de değil oradaki emlak değerinden vereceğiz. Bu ülke yıllardır pek çok hırsız gördü. Ama tarihinde bakanlar kurulunun çete halinde hırsızlık yaptığına ilk defa şahit oldu. Bakanlar kurulunun başında kim var biliyorsunuz. 'Başçalan' var. Dalaman halkı size sesleniyorum. AKP'yi tarihin çöplüğüne gömeceğimiz o güne 19 gün kaldı. 19 gün boyunca yorulmadan, yılmadan çalışmalıyız" dedi.

"ALT TARAFI DİN İMAN, ÜST TARAFI HAN HAMAM"

30 Mart günü sadece seçim olmayacağını ve bir hesaplaşma gününün yaşanacağını söyleyen Günaydın konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün ülke hırsızlar çetesiyle karşı karşıyadır. 30 Mart sadece bir yerel seçim olmayacak. 30 Mart AKP ile hesaplaşma günü olacak. Artık bu hükümetin ülkeyi yönetebilme gücü kalmamıştır. Bakanlar Kurulu üyelerinin, Başbakan'ın oğullarının evlerinden dolarlar fışkırıyorsa, o paraları dağıt dağıt bitiremiyorlarsa ve hala pişkince özür dilemek yerine bütün bunların üstüne çıkmaya çalışıyorlarsa bize düşen tek görev vardır, onları sıfırlamak. O para hepimizin parası. Emeklinin düşük maaşının sebebidir. O para çiftçinin yüzünün gülmemesinin sebebidir. O para çocuklarımızın işsiz kalmasının sebebidir. Ne diyordu? 'Sıfırla oğlum sıfırla'. O milletin parasını çalarak kendilerine büyük bir zenginlik yaratanları gelin 30 Mart gecesi hep beraber sıfırlayalım. Biz halkımız için çalışırken yapacaklarımızı anlattığımızda bize diyorlar ki `o işleri yapacak paraları nereden bulacaksınız?" diye soruyorlar. Bende buradan cevap veriyorum, sizin çocuklarınızın evindeki kasalar, para sayma makineleri var ya. Sizin halktan çalıp çocuklarınıza verdiğiniz paraları onlardan alıp halka geri vereceğiz. Sizin hortumunuzu keseceğiz. AKP ne manaya geldiğini size söyleyeyim alt tarafı din iman üst tarafı han hamam."

CK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)