CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Gençlik Kolları Örgütleri adına yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimi sonrasında CHP'li bazı milletvekillerinin olağanüstü kurultay talep etmesine tepki gösterdi.
Parti içi görüşlerini bir basın toplantısı ile medyayla paylaşan milletvekillerinin sorumsuz davrandıklarını belirten Yıldız, şunları söyledi:
"Tarlada izi olmayanların, bugün harmanda koşuşturmaları ibretliktir. siyaset emek ister özveri ister. Partimizin karar süreçleri tamamlanmasına rağmen almış olduğu kararları kamuoyunda tartıştırmak tartışmaya açmak ilkelerimiz ve düşüncelerimiz doğrultusunda seçmenlerimize ve gençlerimize hakarettir."
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız'ın milletvekillerini uyararak gençlik kollarını tavır almaya çağırdığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
"Tarlada izi olmayanların, bugün harmanda koşuşturmaları ibretliktir. Türkiye'nin kurucu iradesi olan partimiz kurumsal ciddiyetini tarihinden alarak bugünlere gelmiştir. Bu iradenin onurlu savunucuları partilerini her daim ailesi gibi görmüş ve aidiyetle partilerine bağlanmışlardır. Partimizin medya önünde tartıştırılmasına izin verenler ve bunu bir fırsata dönüştürenler bu ciddiyete gölge düşürmüşlerdir. 1952 yılından bugüne aktif olarak görev yapan gençlik örgütlerimiz birçok önemli siyasi aktör yetiştirmiştir. Bu ailede yetişen tüm mücadele arkadaşlarımız bizlere parti kültürünün ve disiplininin ne demek olduğunu her daim yüreklice göstermişlerdir. CHP Gençlik Örgütleri mazisinde olduğu gibi bu dönemde de bir inisiyatif almayı tercih etmiştir. Ailemiz gibi gördüğümüz partimizi korumak bizler için dün olduğu gibi bugün de öncelik olmuştur."
Yapılan açıklamaları "Hakaret" olarak nitelendiren Yıldız, ortak akıl egemen kılınırken, izlenecek politik hakkın belirlenme sürecinde istişare geliştirilirken farklı bir görüşü kurullarda dile getirmenin demokratik bir hak olduğu ifade edildi. Açıklamada şö görüşler yer aldı:
"Parti disiplini, etiği ve örgütlülüğü gereği alınan karar ne olursa olsun kararı siyasallaştırmak, toplumsallaştırmak parti görevidir. Partimizin karar süreçleri tamamlanmasına rağmen almış olduğu kararları kamuoyunda tartıştırmak tartışmaya açmak ilkelerimiz ve düşüncelerimiz doğrultusunda seçmenlerimize ve gençlerimize hakarettir. Alınan ve alınmış olan kararlar da parti kademelerinde ortak aklın sonucunda alınmıştır. Kurullarda farklı davranış biçimi gösterenlerin eylemleri öteden beri bahsettiğimiz aidiyet duygusunun dışına çıkmaktan başka bir şey değildir. Sürekli bir şekilde aynı isimlerin partimizi medya önünde yıpratmasına karşılık; gençlik örgütlerimiz demokratik kurullar üzerinden gerekli kararları ve inisiyatifi almaya ısrarlı bir şekilde devam edecektir. İktidarın devlet gücünü ve haram havuzunun ekonomik ve medya desteğini arkasına alarak yürüttüğü insafsız, eşit olmayan bir kampanyada; partimiz tüm unsurları ile alanda mücadele verirken ortada gözükmeyip pusu kurma ve tuzak siyasetini güdenlerin bugün konuşmaya hakları olmadığı görüşündeyiz. Siyaset emek,  özveri, disiplin ister. Tarlada izi olmayanların bugün harmanda koşuşturmaları ibretliktir."