CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 30 Mart seçimlerinin Kurtuluş Savaşı niteliğinde olduğunu savunarak, "Bu seçim bu ülkenin bekasının, huzur ve demokrasi içerisinde devam edip etmeyeceğinin bir sınavıdır" dedi.
Partisinin Kastamonu İl Başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Yıldız, hükümet üyelerine Başbakan ve Bakanlar Kurulu demediklerini, 'baş çalan ' ve 'onun kurmayları kadrosu' dediklerini hatırlatarak, "Bu kadro 28 Şubat ve 12 Eylül sürecinin mağduriyetini kullanarak, bu süreçlerin yarattığı siyasal alandaki boşluğu değerlendirerek ülkede 12 yıl iktidarı yakalamış bir siyasi partidir. Bu yüzden 28 Şubat ve 12 Eylül sürecini yaşayan insanların bugünden itibaren desteğini alamayacağına inanıyorum" dedi.
17 Aralık operasyonunda bakan çocuklarının evlerinde açıklanamayan, izah edilemeyen para sayma makinaleri, kutucuklar içinde para çıktığına işaret eden Yıldız, "Bütün bunlar olurken, ortada 18 ses tapesi ve kaset varken, 73 gün sonra nasıl oluyar da Rıza Sarraf serbest bırakılıyor. Rıza Sarraf'ın 'Olan biteni anlatırım, büyük havuzu açıklarım' tehdidi mi onları dışarıya çıkarmıştır?" diye konuştu.
30 Mart seçimlerinin hiçbir seçime benzemediğini vurgulayan Yıldız, "Bu seçim 60 yıllık demokrasi tarihimizde ne yerel ne genel ne de referandum seçimine benzemektedir. Bu seçim bir kurtuluş savaşıdır. Bu seçim bu ülkenin bekasının huzur ve demokrasi içerisinde devam edip etmeyeceğinin bir sınavıdır. Bu seçim önümüzdeki genel seçimlerin en büyük provasıdır" dedi.

ÖT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)