CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, göreve geldiklerinde her üç ayda bir belediyenin tüm mali durumunu halkla paylaşacaklarını söyledi.

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret eden CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, üyelerle toplantı yaparak projelerini anlattı. Belediyelerin halkın vergileriyle hizmet verdiğini belirten Arslan, "Hayatın her alanında fark yaratabilmek önemlidir. Bu özellikle belediyecilik alanında halka olumlu yansıyacak yeniliklerin gönüllüsü olacağız. Şeffaf belediyecilik, sosyal demokrat anlayışın bir gereğidir, bunu yapmamız gerekir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiğimde, 3 ayda bir resmi web sitemiz üzerinden belediyenin tüm gelir giderini ve mali detaylarını paylaşacağız. Her vatandaşımız, ödediği vergilerin her bir kuruşunun nereye gittiğini görecek" diye konuştu.

Denizli Belediyesi'nde şu an bırakın vatandaşı, bazı belediye meclis üyelerinin bile istedikleri bilgilere ulaşmakta zorlandığını ileri süren Arslan, "Günümüzde bırakın vatandaşı, bazı belediye meclis üyeleri bile istedikleri bilgilere ulaşmakta zorlanıyor. Bütün bunları, hesap ve mali bilgileri halkın bilgisine sunacağız. Bu şeffaflığı hem büyükşehir belediyesinde hem de ilçelerdeki CHP belediyelerinde uygulayacağız. Buna özen göstereceğiz. Emeğiyle geçinen dar gelirli vatandaşlarımız için ucuz su, ucuz ekmek, ucuz konut projelerimiz olacak. Belediyenin parasını kuruşuna kadar hesaplı harcayacağız, ekonomik kullanacağız" dedi.