İlçede 6 yıldır aralıksız olarak başkanlık görevini sürdürdüğünü belirten Emül, görev bayrağını yeni nesillere teslim etmek için görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Cide Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zeki Emül yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: 
  "Sevgili Cideli hemşehrilerim; bugün itibariyle CHP Cide İlçe Başkanlığı'ndan ayrılmış bulunmaktayım. Bugüne kadarki çalışma arkadaşlarıma destekleri için teşekkür ederim. Ayrıca, bizlere sahip çıkıp destekleyen tüm Cidelilere de teşekkür ederim. Siyaset dediğin böyle bir şey bugün varsın yarın yoksun eğer arkanda bir eser bırakırsan veya halkına yardımcı olursan onunla mutlu olursun. Ben de altı yıllık süre içinde partim ve davam için elimden gelen hizmeti yapma mutluluğunu yaşıyorum. Sevgili dostlar geçen altı yıllık süre içerisinde sürç-i lisan etmiş isem affınızı dilerim. Bu münasebet ile tüm Cide halkına Allah'a ısmarladık der, saygı ve selamlarımı sunarım."
  Zeki Emül'ün istifası sonrası boşalan CHP Cide İlçe Başkanlığı için, İl Başkanlığı tarafından yeni başkanın yakın zaman içinde göreve atanacağı öğrenildi.