Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hem bir yandan 'darbe yasalarından mevzuatımızı ayıklayalım' diyeceksiniz hem de darbe yasalarının anası olan 1982 Anayasası'nı ortadan kaldırıp yerine yepyeni bir anayasa yapma iradesini sekteye uğratmak için tavır koyacaksınız veya bahane üreteceksiniz. Bu anlaşılır bir durum değildir. CHP 1982 Anayasası'ndan rahatsız değil, bu tutumu ile 1982 Anayasası'nın ömrünü uzatmaktadır" dedi.
 
Bakan Bozdağ, Yozgat'ta il ve ilçe belediye başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.
 
Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB, Barolar Birliği gibi pek çok meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun yeni anayasa taslakları hazırlattıklarını ve kamuoyuna sunduklarını söyledi.
 
"CHP samimi değil"
 
Türkiye’de darbe yasalarından herkesin şikayetçi olduğunu vurgulayan Bozdağ, 1982 Anayasası'nın "darbe anayasalarının anası" olduğunu belirterek, "Bir numaralı darbe yasası hangisidir' diye kime sorarsanız sorun herkes onun 1982 Anayasası olduğunu söyler. Hem bir yandan 'Darbe yasalarından mevzuatımızı ayıklayalım' diyeceksiniz hem de darbe yasalarının anası olan 1982 Anayasası'nı ortadan kaldırıp yerine yepyeni bir anayasa yapma iradesini sekteye uğratmak için tavır koyacaksınız veya bahane üreteceksiniz. Bu anlaşılır bir durum değildir." 
 
CHP'nin, 1982 Anayasası'ndan rahatsız olmadığını, bu tutumuyla 1982 Anayasa'nın ömrünü uzattığını, yeni anayasa yapma iradesinin başarılı olmasını engellediğini ifade eden Bozdağ, "Umarım Meclis Başkanı'mızın yeni çağrısına cevap verirler de komisyonun çalışması yeniden mümkün olabilir. Henüz cevaplarını duymadık, inşallah olumlu bir cevap olur" dedi. AA