BURSA CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şehin, Uludağ Üniversitesi'nin kente uzak olması nedeniyle 'üniversite-kent' ilişkisi yönünden eksiklik olduğunu belirterek, Bursa'ya, Osmangazi kent merkezinde 'butik üniversite' kazandıracaklarını söyledi.
Çağdaş ülkelerde üniversitelerin kentle içiçe olduğunu, öğrencilerin kent yaşamı ve ekonomisine canlılık kazandırdığını ifade eden Necati Şahin, 'butik üniversite' projesini Nilüfer'de Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile güçlerini birleştirdikleri ortak seçim ofisinin açılış töreninde açıkladı.
Şahin, bir süre önce gündeme getirdikleri; teleferik hattının Gökdere'ye uzatılarak ulaşımın Bursaray'a bağlanması projesinin Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiki yönetimi tarafından da dile getirilmesinin projelerinin ne denli önemli bir ihtiyaç olduğunu gösterdiğini ifade etti. Şahin "Biz belediye sarayları istemiyoruz ve şu anda yapılana da oturmayacağız. Orayı hastane olarak halkın hizmetine sunacağız. Bursa'nın kalbi Merinos'u butik üniversite olarak hizmete sunup Osmangazi'yi de cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi. IA/(FK) (fotoğraflı)