Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, önümüzdeki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında meclis soruşturma önergesi vereceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan hakkında meclis soruşturma önergesi vereceklerini belirten Hamzaçebi, "Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak ortaya çıkan iddialar nedeniyle savcıların harekete geçmesini bekledik. Ancak gördük ki yargı üzerinde, savcılar üzerinde hükümet tarafından oluşturulmuş baskı vardır. Savcılardan başbakan hakkında bir fezleke gelmesi bu süreçte mümkün gözükmüyor. O nedenle biz medyada yer almış olan ve kendisinin de doğruladığı bilgilere dayanarak sayın başbakan hakkında bir meclis soruşturma önergesini veriyoruz. Biliyorsunuz kendisinin paraları sıfırlayın şeklindeki telefon konuşmalarıyla ilgili olarak daha sonra yapmış oyduğu bir açıklama var. Cemaati kastederek "Cumhurbaşkanını, Genel Kurmay Başkanını ve Anayasa Mahkemesi Başkanının da dinleme kayıtları var bunların elinde' diyerek açıklama yaptı. Aynı açıklamada 'Benimle ilgili olarak da ancak eşim ve çocuklarımla olanı yayınladılar' diyerek o telefon konuşmalarını itiraf etmiştir farkında olmadan. Bu itirafla o suçu başbakan kabullenmiştir. Tapelerin doğruluğu konusunda hiçbir tereddüt ortada kalmamıştır. Recep Tayyip Erdoğan hakkında TBMM bir soruşturma komisyonu kurmak zorundadır" dedi.

MHP'nin 'Çatı aday' konusunu da değerlendiren Hamzaçebi, "Sayın Bahçeliden bu konuyla ilgili randevu talebi henüz gelmedi. Sayın Bahçeli ve MHP ile şöyle bir ortak noktamız var. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamamalıdır ve olmayacaktır da. Böyle bir ortak noktada buluşmak çok önemlidir. Gerisi bir şekilde şekillenir. Ama biz bütün Türkiye'yi kapsayacak geniş bir uzlaşmayı tarif ediyoruz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Bu kadar şaibeli bir insan, demokrasiden, insan haklarından, özgülükten uzak, Türkiye'yi giderek daha katı ve sert bir rejime doğru taşıyan bir insan, özgürlükleri tehlikeye düşürecek bir insan Cumhurbaşkanı olmamalıdır, olmayacaktır" dedi.

() (FK)