Ayhan ACAR/BARTIN, () - CHP İl Başkanları toplantısında yeni bir imajla yola çıkma adına gerekirse partinin isminin de değiştirilebileceği önerisiyle gündeme gelen CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, "Bu değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Sadece bir cümle üzerinden hareket etmek doğru olmaz" dedi.
Selim Karakaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık yaptığı toplantıda yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeleri sırasında yaptığı konuşmadan bir cümlenin alınarak kamuoyuna yanlış sızdırıldığını söyledi. Toplantıdaki konuşmalarının arkasında olduğunu ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:
"Ancak bunların kamuoyunda tartışılmasını şu anda çok doğru bulmuyorum. Benim söylediklerim cümle cümle umuyorum ki genel merkezdeki toplantı tutanaklarına geçmiştir. Gerekli açıklamanın oradan yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Zira bu tür tartışmalar parti içi tartışmalardır. Biz bir aile meclisinde olduğumuzu düşünerek, içimizden geldiği gibi mümkün olduğu kadar gördüğümüz doğruları anlatmaya çalıştık."
Toplantıda partinin imaj değişikliği için gerekirse isminin değiştirilmesi teklifinde bulunduğu hatırlatılan Karakaş, şöyle devam etti:
"Sadece o cümleyi alıp, kısa açıklamalarla bu iş olmaz. Bu değerlendirilmesi gereken bir süreçtir. Yani sadece bir cümle üzerinden hareket etmek doğru olmaz. Ben bütün değerlendirmelerimi zaten genel başkanımın huzurunda yaptım. Basında yer alan genel başkanın sözleri de benim konuşmam üstüne yapılmış sözler değildir. Toplantının genel değerlendirmesi içinden çıkartılan sözlerdir. Bu konuyla ilgili bütün kayıtlar genel merkezde mevcuttur. Benim üzüldüğüm nokta, basına kapalı ve gizli yapılan bir toplantının içinde geçen ve bana göre doğru olan bir söylemin kamuoyuna farklı şekillerde yansıtılmasıdır. Bu konuyla ilgili herhalde genel merkez gerekli işlemi yapacaktır."

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)