Emre BAYLAN/ ANTALYA, () - EKMELEDDİN İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı dilekçesine imza vermeyen 21 CHP milletvekili arasında yer alan 4 Antalya milletvekili, CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın adaylığına da imza vermeyeceklerini açıkladı.
CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için imza vermeyen 21 CHP milletvekili içinden bir grubun Tarhan'ı aday gösterme girişimi, Antalya'ya takıldı. Tarhan'ın adaylığı için 20 imzaya ihtiyacı bulunan gruba, Antalya milletvekillerinden destek çıkmadı.
CHP'nin Antalya'daki 5 milletvekilinden İhsanoğlu için imza atmayan aralarında Deniz Baykal'ın da bulunduğu 4'ü bu kararı alırken, Gürkut Acar ise İhsanoğlu'nun adaylık başvurusu dilekçesine imza atmıştı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "21 Blackjack oyunudur aynı zamanda, ama çok riskli bir oyundur" sözleriyle tepki gösterdiği alternatif arayışına CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut imza vermeyeceğini açıkladı. İhsanoğlu'na imza vermeyen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, görüştüğü milletvekillerine "Başka ismi önerme çabasına girmeyin" açıklaması, Tarhan için de aynı tutum içinde olacağı şeklinde değerlendirildi.
ALTERNATİF ADAY PARTİYE ZARAR VERİR
CHP Antalya milletvekilleri içinde CHP eski Genel Başkanı Baykal ve Osman Kaptan Ankara'da, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ise seçim bölgesi Antalya'da bulunuyor. Bugün öğle saatlerinde CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in açıkladığı 21'ler toplantısına Antalya ekibinden katılım olup olmayacağı bilinmiyor. Antalya milletvekilleri aralarında yaptıkları değerlendirmede, Ankara milletvekili Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza vermeme konusunda görüş birliğine vardı.
Alternatif aday arayışının ya da CHP'den bir adayla cumhurbaşkanlığı seçimine dahil olmanın partiye zarar vereceğini belirten Antalya Milletvekilleri, bunun yanlış olacağı konusunda görüş birliğine vardı. İhsanoğlu'na ilişkin dile getirdikleri eleştirilerin hala geçerli olduğunu kaydeden milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı seçiminin tüm sorumluluğunun parti yönetiminde olduğunu vurguladı.