CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, bugün düzenlediği basın toplantısında AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 6'ncı sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıttığı bilgisayarların içeriğinin boş olduğunu iddia ederek, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı hazırladıkları 'Online Eğitim Sitesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi. 
CHP İl Başkanlığı'nda CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan'ın basın toplantısına CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve partililer katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin içeriği boş olan laptopları öğrencilere dağıttığını ve öğrencilerin de bu bilgisayarlardan yeterli oranda yararlanamadığını iddia eden Tahsin Tarhan konuşmasına söyle devam etti:
"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır öğrencilerimize laptop dağıtıyor. Bu laptopun içinin boş olduğunu gördüğümüz için bir çalışma içersine girdik. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayabilmek amacıyla www.kocaeliegitim.org' web adresine giriş yapap sol alt kısımdaki öğrenci girişi bölümünün altındaki 'Kayıt ol' sayfasından gerekli adımları takip ederek öğretmen ve öğrencilerimiz üye olabilecekler."
Burada öğretmenlerin ve öğrencilerin kendileri için özel hazırlanan bölümlerden faydalanabileceklerini söyleyen Tahsin Tarhan, "Hazırlattığımız 'Online Eğitim Sitesi' ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu sitemizden faydalanabilecekler. Öğretmenler kendilerine verilecek aktivasyon kodu ile web sayfasından kitap okuyup, öğrencileri için testler hazırlayabilecekler. Öğrencilerimiz de yine aynı şekilde aktivasyon kodu ile web sayfasından konu anlatımlı kitaplar okuyup, testler çözebilecekler" dedi.

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)