ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde AK Parti'den istifa eden Belediye Başkan aday adayı Hasan Akalın'ın da desteğini alan CHP adayı Turgay Genç, “CHP, Döşemealtı'nın birleştirici gücüdür" dedi.

Ak Parti'de Döşemealtı Belediye Başkanlığına mevcut başkan Nurettin Tursun'un gösterilmesinin ardından partisinden istifa eden Hasan Akalın, yerel seçimlerde CHP'nin adayı Turgay Genç'i destekleme kararı verdi. CHP adayı Turgay Genç, yaptıkları görüşmelerde Akalın'ın siyasi hayatını noktaladığını, bundan sonra kişisel olarak aktif siyasetin içinde yer almak istemediğini söylediğini ifade etti. Turgay Genç, ilçede AK Partili Belediye Başkanı Tursun'un hatalarını konuştuklarını ve Akalın'la mevcut yapının Döşemealtı'ndan gitmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını kaydetti. CHP üzerinde birleşme fikrinin Hasan Akalın'ın da içinde yer aldığı bir yapının kararı olduğunun altını çizen Genç, “Döşemealtı'nda en geniş birliktelik, CHP altında gerçekleşti. CHP, Döşemealtı'nın birleştirici gücüdür" dedi.

CHP'li aday Genç, meclis üyelikleri üzerinden süren pazarlık iddialarını yalanlarken, “Burada birliktelik sandalye üzerinden değil, Döşemealtı'nın geleceği üzerine kurulmuştur. Döşemealtı'nın geleceği mevcut yapının gitmesidir" diye konuştu.

Yerel seçimlerde CHP'ye destek kararı veren Hasan Akalın, Turgay Genç'le seçim çalışmalarına hızlı başladı. Akalın, iki gün içinde Bademağacı, Ilıca beldeleri, Kovanlık, Karaveliler, Kilik köylerini gezdi. İki asker mevlidi ve bir de düğüne katıldı. Gezinin bir bölümünde ekibe bölgenin eski belediye başkanlarından Sadi Küçükbaşkan, Mehmet Bahşi de ekibe katıldı. (FOTOĞRAFLI)