Şafak SAĞ/ CEYLANPINAR (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, dün yapılan seçimleri BDP'li mevcut belediye başkanı İsmail Arslan'ın 755 oy farkla başkanlığı AK Parti adayı Menderes Atilla'ya kaptırması ilçede gerginliğe yol açtı. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını öne süren BDP'liler İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederken, yüzlerce BDP üyesi de Kaymakamlık önünde oturma eylemi başlattı.
Ceylanpınar'da dün yapılan yerel seçimlerin ardından resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını AK Parti adayı Menderes Atilla kazandı. Bu sonucun ardından mevcut başkan ve BDP adayı İsmail Arslan ile parti yöneticileri, seçimlerde ve sayımda usulsüzlük yapıldığını, bazı okullarda yanmış oy pusulaları bulunduğunu söyleyerek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.
BDP'LİLER OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI
Belediye başkanlığını AK Partili Atilla'nın kazandığı bilgisinin ardından yüzlerce BDP üyesi de oy sayımının yapıldığı Ceylanpınar Hükümet Konağı önünde toplandı. Duruma tepki gösteren ve seçimlere hile karıştığını ileri süren kalabalık yolu da ulaşıma kapattı. Kaymakamlık makamının da bulunduğu Hükümet Konağı çevresinde takviye polis ekiplerinin de gelişiyle yoğun önlem alınırken, BDP'liler oturma eylemi başlattı.
Bu sırada HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve BDP adayı İsmail Arslan da buraya gelerek seçmenlere sakin olmaları konusunda çağrı yaptı. Oturma eylemi yapan gruba hitap eden HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, Ceylanpınar'daki seçimlerde hile ve usulsüzlük tespit ettiklerini belirterek, "Biz burada gerekli itirazı yapıyor ve takip ediyoruz. Sizler provokasyona gelmeyin" dedi.
BDP adayı İsmail Arslan ise itiraz haklarını kullandıklarını ifade ederek partililerden sakin olmalarını istedi.
HDP Milletvekili ile BDP adayının konuşmasının ardından yolu ulaşıma açan kalabalığın hükümet konağı çevresinde beklemeyi sürdürdüğü görüldü.

ŞS (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)