TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Sayın Pavey ne zaman isterse pantolonla gelebilir. Ama 'İç Tüzük' deniliyorsa bunun için de epey bir mesafe kat edilmiş.  Gerekiyorsa grup başkanvekillerimiz hemen konuşurlar. Önümüzdeki hafta bunu da çıkarabilir. İş bu kadar kolay. Hiçbir başkanvekili arkadaşımızın bir itirazının olacağını da sanmıyorum" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP Milletvekili Şafak Pavey'in Genel Kurul'a pantolonla gelmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Şafak Pavey'in pantolonla Genel Kurul'a gelmesinde, benim açımdan hiçbir sakınca yok. Rahatlıkla gelebilir diye ifade ettim. Bugün de kanaatim budur. Bu açıklamamın ardından 4 siyasi partiye mensup kadın milletvekillerimiz bir iç tüzük değişikliği yönünde ortak bir çaba ortaya koydular. Bu da Genel Kurul'a kadar geldi. Sonra verilen bir önerge ile tekrar Anayasa Komisyonu’na çekildi. Benim açımdan bir problem yok. Sayın Pavey ne zaman isterse pantolonla gelebilir. Ama bir iç tüzük deniliyorsa bunun içinde epey bir mesafe kat edilmiş. Gerekiyorsa grup başkanvekillerimiz hemen konuşurlar. Önümüzdeki hafta bunu da çıkarabilir. İş bu kadar kolay. Soru konusu olacak, istifam konusu olacak bir konu değil bence. Hiçbir başkanvekili arkadaşımızın bir itirazının olacağını da sanmıyorum."
'MİLLETİMİZ ARASINDA DEĞİL SİYASETTE VE AYDINLARDA PROBLEM VARDI'
Meclis'e başörtüsü ile giren milletvekillerini ve sonrasında yaşananları da değerlendirmesi istenen Çiçek, şöyle konuştu:
"Türkiye’nin demokratik olgunluğu açısından çok olumlu buluyorum. Partilerimizin genel başkanlarına Meclis içinde, dışında halen görev yapan veya yapmayan kişilerin katkısı oldu. 40 yıllık geçmişi olan bir konu. Çok şükür anlaşmayla, uzlaşmayla  çözüldü. Buna destek verenlere teşekkür ediyorum. Halkımız büyük bir demokratik olgunluğa erişti. Dünkü tabloyu milletimiz çok önceden ortaya koymuştu. Milletin büyük bir kısmında zaten problem yoktu. Siyasette ve aydınlarda problem vardı. Milletimiz arasında böyle bir problem yoktu. Bununla bizim dertlerimiz bitmiyor. Siyasetin, hukukun bir çok sorunu var. Bunlar değişmediği sürece somut olaylarda hepimiz üzülüyoruz. Hepimiz sorun yaşıyoruz. Dünkü tablo eğer siyasete egemen olursa, hem Meclisin itibarını arttırmış oluruz. Türkiye’nin her sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözülecektir."
'RÖVANŞİST YAKLAŞIM DOĞRU OLMAZ'
Dün Mecliste konuşan kadın milletvekillerinin sözlerinin önemli olduğunu söyleyen Çiçek, "Meclis'te konuşan herkes çok doğru şeyler söyledi. Bundan herkesin gerekli dersi çıkarması lazım. Bu yaşadığımız olaylardan da gerekli dersi çıkarması lazım. Türkiye’de bir başörtüsü sorunu vardı. 25 yılı aşan bir süredir. Hak talep ettiler. Ama hiç birisi cebir ve şiddete başvurmadı. Protestolar, imza kampanyaları mitingler yaptılar. Ama hiç birisi kamu aracını yakmadı. Devlet binasını tahrip etmedi. Eylemlerinden dolayı başkalarının ticareti engellenmedi. Demek ki kırıp dökmeden de hak talep edip hakkı elde etme imkanı var. Dünkü olay hepimize bir çok şeyi öğretiyor. Geriye de takılıp kalmamak lazım. Rövanşist bir yaklaşım bence çok doğru olmaz. O yeni sıkıntılara sebebiyet verir" diye konuştu.

HT(SS)