GALATASARAY Meydanı'nda basın açıklaması yapan Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Muhammed Nurullah Çetin: “Ay yıldızlı al bayrakta Çeçenlerin de kanı var. Bayrağa o saygısızlığı yapanlar derhal 4 gün içinde özür dilesinler" dedi.

Galatasaray Meydanı'na dün saat 19.00 sıralarında korumalarıyla gelen Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Muhammed Nurullah Çetin, burada bir basın açıklaması yaptı. Çetin, “500 yıllık davamızda biz bayrağın ne demek olduğunu iyi biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Lice'de Türk bayrağına yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Ay yıldızlı al bayrakta Çeçenlerin de kanı var diyoruz. Çanakkale'de yüzbinlerce Çeçen şehidimiz var. Türk bayrağı bizim de namusumuz, şerefimizdir. Derhal 4 gün içerisinde Türk bayrağından özür bekliyoruz. Türk bayrağına bu saygısızlığı yapanlar şunu iyi bilmelidir ki, Çeçenler dağlarda nasıl savaşıyorsa, Kafkas dağlarında Rus'u nasıl dize getirdiyse, Türkiye'nin başına bir hal gelmiş olsa, oradaki savaş gerekirse askıya alınır ve her bir Çeçen Türkiye Cumhuriyeti'nin neferi olmaya hazırdır" diye konuştu. 

İsmailağa Cemaati hocası Mahmut Ustaosmanoğlu'nun iptal edilen Çeçenistan ziyareti ile ilgili tartışmalara da değinen Muhammed Nurullah Çetin, “Geçtiğimiz günlerde efendi hazretleri Mahmut Efendi'nin 1996 yılında bizzat yaptığı dualar ve yardımları unutmadık. Kendisinden Allah razı olsun. Hocamız geçtiğimiz günlerde Çeçenistan'a bir gezi ziyareti düzenlemek istedi. Yalnız bu gezi ziyaretinde Ramzan Kadirov'un kim olduğunu bilmiyordu. Hocamızı gerekli şekilde uyardık. Burada size de Ramzan Kadirov kimdir, izah ediyorum. Ramzan Kadirov, Rus kuklasıdır, Rus'tan daha Rus'tur. Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Devleti ve halkı adına asla temsil etmiyor. Biz bağımsızlığımızdan asla taviz vermiyoruz. Şunu iyi bilin ki, Ramzan Kadirov işgalci hükmündedir. Şayet bu ziyaret gerçekleşmiş olsaydı ne olacaktı? Hocamıza suikast yapacaklardı. Bu suikast Ramzan Kadirov'un ekipleri tarafından yapılacak ve mücahitlerin üzerine atılacaktı. Bu ümmetin, Müslümanların Çeçenistan'a olan sevgisini, saygısını yitirmek adına yapılacaktı. Rusların en büyük ideali buydu. Elhamdülillah hocamız böyle bir oyuna gelmedi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.



MA (İY) (FOTOĞRAFLI)