'YENİ SAYFA AÇTIK'
Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci olduktan sonra Alanya'ya ilk kez gelen Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı ve Ak Parti İlçe Teşkilatı'ndan sonra Alanyaspor Kulübü'nü ziyaret etti. Çavuşoğlu, Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde taraftartarın tezahüratı eşliğinde karşılandı. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ziyaret sırasında kardeşi Bakan Çavuşoğlu'na kulübe katkılarından dolayı plaket verdi. Bakan Çavuşoğlu ise ziyaretin anısına Hasan Çavuşoğlu'na çini işlemeli 2 tabak hediye etti.
Bakan Çavuşoğlu, Alanyaspor'un bir süre önce amatör kümeye düşme tehlikesi yaşarken şimdi 1. Lig'e yükselmeye çalıştığını söyledi. Alanyaspor'un 2. Lig Kırmızı Grup'ta bu sezon şampiyon olacağına inandığını belirten Çavuşoğlu, "Siyaset ve millete hizmet etmek nasıl bizim sevdamız ise Alanyaspor da aynı şekilde bizim sevdamızdır. Siyasi hayatım boyunca her türlü desteği verdim. Bugün şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturduk. Biz Alanyaspor ve Antalyaspor'a her zaman destek veriyoruz. Fakat bir şehrin değerlerine o şehirde yaşayanlar da sahip çıkarsa o değer parlar" dedi.
SÜPER LİG ÇOK KOLAY
Alanyaspor'un her zamankinden daha çok desteğe ihtiyacı olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "3 yıl önce Alanyaspor'un geldiği noktadan kurtarmak için ilçede seferberlik ilan ettik. Bugün de ayrı bir konu için seferberlik ilan etmek zorundayız. Alanyaspor şampiyonluğa oynuyor. Üst lig olan 1. Lig'e yükselmek için büyük fırsat yakaladık. Aslında Alanya'nın potansiyeline bakıldığında bir Akhisar'dan fazlası bile var. Eğer biz kenetlenirsek bırakın 1. Lig'e, Süper Lig'e yükselmek dahi bizim için çok kolay" diye konuştu.
YARALI İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ
Daha sonra Alanya Devlet Hastanesi'ne geçen Çavuşoğlu, Karapınar Köyü Çayarası mevkiindeki baraj inşaatında çalışan işçileri taşıyan servis minibüsünün gölete uçması sonucu 8 kişinin öldüğü kazada yaralanan işçileri ziyaret etti. Yaralı işçilerin durumlarını soran Çavuşoğlu, hastanede karşılaştığı bazı hasta ve yakınlarıyla da sohbet etti.
KESMEYİN, BİR YERE BAĞIŞLAYIN
Buradan Türkler Beldesi'ne geçen Çavuşoğlu, ilk olarak 2 Şubat 2012'de vefat eden annesi Fatma Çavuşoğlu'nun Türkler Belediyesi Merkez Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Ardından baba ocağına geçen Çavuşoğlu, akrabaları ve belde halkı tarafından karşılandı. Karşılama sırasında koyun kurban etmek isteyenlere Çavuşoğlu, "Kesmeyin, bir yere bağışlayın" dedi. Daha sonra babası Osman Çavuşoğlu'nun elini öpen Bakan Çavuşoğlu, yakınlarıyla tek tek tokalaştı. Baba evi önünde dua okunmasının ardından yakınlarıyla fotoğraf çektiren Çavuşoğlu ilçeden ayrıldı.