Dışişleri kaynakları Çavuşoğlu'nun Mali Dışişleri Bakanı Diop ve Gana Dışişleri Bakanı Camara ile ikili görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'nun Mali Dışişleri Bakanı Diop ile görüşmesinde gelecek döneme ilişkin ziyaret trafiğinin ele alındığını belirten kaynaklar, Diop'un Türkiye'de gerçekleşen terörist saldırıları nedeniyle başsağlığı ve taziye dileklerini ilettiğini kaydetti. Açıklamada, "Görüşmede, terörizmle ortak şekilde mücadele edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Görüşmede ayrıca, TİKA'nın Mali'deki faaliyetleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Savunma işbirliği konusundaki işbirliğin daha da ileri götürülmesi ve Türkiye'den Malili öğrencilere verilen burs sayısının arttırılması konusunda da mutabakata varıldı" dendi.

Ayrıca kaynaklar, Bakan Çavuşoğlu'nun Gine Dışişleri Bakanı Hadje Makale Camara ile de bir görüşme gerçekleştirdiği ifade etti. Kaynaklar, "Görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımızın Gine'ye yaptığı ziyaret sonrasındaki gelişmeler ve anılan ziyaret sırasında üzerinde mutabakata varılan konuların takibi yapıldı. Özellikle eğitim alanında işbirliği ve Gineli diplomatlara Türkiye'de verilecek eğitim konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Türkiye'nin Gine Dışişleri Bakanlığı ile spesifik konularda tecrübe paylaşımı hususu da gündeme geldi" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun, akşam konuk katılımcılara bir akşam yemeği de vereceği belirtildi.