ÇAVUŞOĞLU'DAN FIRAT İSTİFASI YORUMU: DEMOKRASİDE BUNLAR OLUR
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin kurucu üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasını, "Demokraside bunlar olabilir. Oyunu da istediği yere verebilir" sözleriyle değerlendirdi.
Seçim bölgesi Antalya'da Fethi Bayçın Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, Fırat'ın istifasının kişisel bir tercih olduğunu söyledi. AK Parti'den ilk defa bir ismin ayrılmadığını, geçmişte de bu tip ayrılıkların yaşandığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Ama biz AK Parti'ye katılan kişi sayısı ve oranına bakarız ki her seçimde milletimizin desteği oy olarak da artmıştır. Milletimin oyunun yüzde 50'sini alan, tüm Türkiye'nin partisiyiz. Her ildeyiz. Ya birinciyiz ya ikinciyiz" diye konuştu.
Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini Selahattin Demirtaş'tan yana kullanacağını açıklamasını ise "Biz her zaman ne diyoruz? 'Milletimiz sandıkta ne derse bizim başımızın gözümüzün üstünde.' Ama İnşallah ilk turda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan halkımızın teveccühüyle seçilecek, cumhurbaşkanı olacaktır. Veren de vermeyene de hizmet etmeye devam edecektir" şeklinde değerlendirdi.

FOTOĞRAFLI