CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, Egemen Bağış görevinin devir teslim töreninde Trabzon'lulara atfen anlattığı fıkraya Temel fıkralı yanıt verdi.



Canalioğlu, "AB'den sorumlu Bakan iken 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan Egemen Bağış istifa etmek gibi bir düşüncesi olmaması üzerine Başbakan tarafından görevinden alınmıştır. Görevinden alınan ve kabine dışında kalan Egemen Bağış görevinin devir teslim töreninde Trabzon'lulara atfen anlattığı fıkraya Trabzonlular olarak bir anlam veremedik. Oysa aynı pozisyonda olan Trabzonlu Bakan Erdoğan Bayraktar Trabzonlu Delikanlısı gibi davranmış ve hem Bakanlıktan hem de Milletvekilliğinden istifa etmiştir" dedi.



Canalioğlu, "Elbette yargı süreci beklenecektir. Ancak yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bu kadar ayyuka çıkmışken Egemen Bağış görevinden istifa etmekte direnmiş ama direnmesi yetmemiş görevinden alınmıştır. Görevinden alınan Egemen Bağış devir-teslim töreninde Trabzonlulara atfen anlattığı fıkra ile kime ne mesaj vermek istediği anlaşılamamıştır. Bağış fıkrasında Trabzonlu Temel Trabzon'a gitmek üzere uçağa biner, ancak kendi yerine değil de başkasının koltuğuna oturur. Hostesler dahil kimse yerinden kaldıramaz. Bunun üzerine pilot gelir ve Temelin kulağına bir şeyler söyler. Temel yerinden kalkar. Pilot Temelin kulağına ne dedin diye sorarlar. O da Temele bu koltuk Trabzon'a gitmiyor, arkadaki koltuk gidiyor dedim ve yerinden kaldırdım der. Bu anlamsız fıkraya şöyle cevap vermek istiyorum. Temel'in de bulunduğu bir ortamda vatandaşın biri gaz kaçırır, gazı kaçıran vatandaş ayası ile yerde gıcırtılı ses çıkarıp gazın sesini örtmeye çalışırken, Temel, hemşerim tamam gazın sesini örtmeye çalışıyorsun da kokusunu ne yapacaksın" dedi. (MV)