Burak GEZEN/ÇANAKKALE, ()- ÇANAKKALE, dünkü yerel seçimlerden sonra da CHP’nin kalesi olmaya devam etti. En yakın rakibine 13 bin oy fark atan CHP'li Ülgür Gökhan 3'ncü kez ipi göğüsledi, 7 ilçede ise dengeler değişti.
Çanakkale merkezinde CHP'li Ülgür Gökhan açık ara seçimi kazanırken, AK Parti adayı Mehmet Daniş umduğunu bulamadı. Daniş, artık yoluna milletvekili olarak devam edecek. MHP'li Halil Rüştü Akgün ise çok düşük oy alınca, sosyal medyadan siyaseti noktalayacağını ilan etti. 2009 seçimlerini 21 bin 398 oy alan CHP'li Ülgür Gökhan bu kez 38 bin 887 oy alarak bir kez daha başkan seçildi. AK Parti, 2009 seçimlerinde 17 bin 889 olan oyunu 25 bin 357’ya yükseltti. Ancak, buna rağmen CHP'nin 18.5 puan gerisinde kaldı. 2009 seçimlerinde 12 bin 492 oy alan MHP ise bu kez 5 bin 184 oyda kalarak büyük bir şok yaşadı.
7 İLÇEDE BAŞKAN DEĞİŞTİ
Çanakkale'nin 11 ilçesinden 7'sinde belediye başkanı değişti. CHP'nin en büyük kazancı kentin en büyük ilçesi olan Biga'da İsmail Işık ile seçimi kazanmak oldu. Gelibolu'da Mustafa Özacar ile koltuğunu koruyan CHP, Hakan Can Yılmaz'ın seçilmesiyle Bozcaada'yı DP'nin elinden aldı. Ancak, Bayramiç ve Ezine ilçelerini ise AK Parti’ye kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı. AK Parti ise, Biga, Gökçeada ve Eceabat ilçelerini rakiplerine kaptırmanın tesellisini Bayramiç, Ezine ve Lapseki ilçelerini alarak buldu. Çan'da Abdurrahman Kuzu, Ayvacık'ta Ünal Şahin ve Yenice'de Veysel Acar ile koltuğunu korudu. Lapseki'yi AK Partiye kaptıran MHP ise Ünal Çetin ile Gökçeada'yı, Adem Ejder ile Eceabat'ı alarak sürpriz yaptı.
EN BÜYÜK ÇEKİŞME EZİNE'DE
Çanakkale'de merkez ve ilçeler arasında en büyük çekişme Ezine'de yaşandı. Gayri resmi seçim sonuçlarına göre başkanlık koltuğu gece boyu bir AK Parti'ye, bir CHP'ye gitti, geldi. Sabaha kadar tekrar tekrar süren sayımlar sonucunda Ezine'de belediye başkanlığını 21 oy farkla AK Partili Haluk Babaoğlu kazandı. Babaoğlu 3 bin 627 oy alırken, CHP'li Halil Büyükerol 3 bin 606 oyda kaldı. Bu ilçede 321 oyun geçersiz sayılması seçimin kaderini etkiledi.
BELDELERDE CHP VE AK PARTİ EŞİT
Kepez Beldesi'nde CHP'li Ömer Faruk Mutan, rakibi AK Partili İsmail Yaşar Oğuz'a karşı ikinci kez belediye başkanlığını kazandı. Küçükkuyu Beldesi'nde CHP'li Cengiz Balkan, Karabiga Beldesi'nde CHP'li Muzaffer Karataş, Gümüşçay Beldesi’nde de AK Partili Adnan Pastırmacı yeniden belediye başkanı seçildi. Kalkım Beldesi'nde ise AK Partili İbrahim Taşkın, Terzialan Beldesi'nde MHP'li Tuncay Göymen, Geyikli Beldesi’nde, Umurbey Beldesi'nde AK Partili Sami Yavaş ise CHP'li Ercan Yılmaz, seçimi kazanarak koltuğa oturan isimler oldu. Kavak Beldesi'nde CHP'li Necati Kopça, Evreşe Beldesi'nde AK Partili Kamil Soyuak, Çardak Beldesi'nde AK Partili Basri Ulaş güven tazedi.
HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM
Yeniden belediye başkanı seçilmenin mutluluğunu yaşayan CHP'li Ülgür Gökhan, bundan sonra da herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceği vurgusu yaptı. Gökhan, "Beni başkalarıyla karıştırmayın. Ben balkon konuşması yapıp, sonra kıvıranlardan değilim. Ben verdiğim sözü tutarım. Çanakkale'de hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi ırktan, dinden mezhepten olursa olsun, bana oy versin vermesin herkesin belediye başkanıyım. Bunu geçmiş yıllarda yaptığım gibi bundan sonrada yapacağım. Ama hakkımızı arayacağız. Asla barıştan vazgeçmeyeceğiz. Özgürlüğümüze asla el sürdürmeyeceğiz. Her türlü haksızlığa karşı çıkacağız, ama hiç kimseye haksızlık yapmayacağız" dedi.

BG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)